Dieta si nutritie

# apa imbuteliata #apa robinet #apa

Bei apa de la robinet sau imbuteliata? Afla care este mai buna

Apa are un rol esential in viata noastra. De foarte multe ori oamenii se intreaba care tip de apa este mai bun pentru sanatate, cea imbuteliata sau cea de la robinet? Ei bine, iata mai jos ce spun studiile.

Stim cu totii cu apa este principala componenta chimica a corpului reprezentand intre 50% si 70& din greutatea corpului. Asadar, corpul nostru depinde de apa pentru a supravietui. Studiile cu privire la necesarul zilnic de apa au venit cu recomandari diferite de-a lungul timpului. Potrivit OMS recomandarea este de:

  • aproximativ 3,7 litri de lichide pe zi pentru barbati
  • aproximativ 2,7 litri de lichide pe zi pentru femei

In cazul copiilor se recomanda: pentru un copil de 10 kg ca fiind de 1 litru pe zi si de 0,75 litri/zi pentru un copil de 5 kg, ceea ce a dus la o medie de 1,0 litri/zi in conditii obisnuite si 4,5litri/zi in conditii de efort fizic la temperaturi ridicate.

Ce apa ar trebui sa bem?

In ultimii ani a crescut considerabil consumul de apa imbuteliata deoarece este considerata mai sigura si mai gustoasa decat apa de la robinet. Chiar si asa, din cauza preocuparilor de mediu si a potentialelor efecte asupra sanatatii, multi oameni incep sa se intrebe daca apa de la robinet este mai buna.

Conform Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), apele imbuteliate nu au o valoare nutritiva mai mare decat apa de la robinet. Exista multi oameni care spun ca aceste ape, provenind din izvoare, lacuri, rauri sau fantani, au calitati semnificativ superioare si o mare valoare nutritiva. Este insa o idee falsa. Apa imbuteliata poate contine cantitati mici de minerale, cum ar fi calciu, magneziu, sodiu, fluor, etc, dar la fel si apa de la robinet din multe surse publice de apa potabila.

Apa imbuteliata are doar avantajul de a fi sigura in zonele in care apa de la robinet lipseste sau exista riscul sa fie contaminata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare