Dieta si nutritie

# consum usturoi #usturoi verde #usturoi

Usturoiul verde, multiple beneficii pentru sanatate. Ce boli vindeca acesta

Tu stii ce se intampla in organismul tau atunci cand mananci usturoi verde? Bucatarii folosesc des acest ingredient deoarece ofera o aroma unica si da un plus de savoare felurilor de mancare. Specialistii in fitoterapie il recomanda pentru a vindeca multe boli, fiind in topul tonicelor pentru sistemul nervos.

Despre usturoiul verde se spune ca vindeca 1000 de boli, fiind un medicament extraordinar folosit din cele mai vechi timpuri. Usturoiul verde are puternice efecte antioxidante si contine cantitati mari de vitamin C, vitaminele B1, B2, B9, potasiu, calciu si fier, dar si ulei volatil care ii dau mirosul specific si fitohormoni si acizi organici.

Specialistii spun ca usturoiul verde este un excelent tonic nervos. Tot ce trebuie sa faci este sa iei cateva fire mai groase, sa indepartezi frunzele verzi, iar capatanile albe sa le speli bine. Piseaza-le si amesteca cu 400 ml de apa plata si 4 linguri de miere. Fierbe pana cand compozitia scade la jumatate apoi strecoara. Se consuma o lingurita inainte de mesele principale, timp de o saptamana. Dupa doua luni de pauza, reia tratamentul. Cercetatorii spun ca cei care consuma primavara usturoi verde, au un risc scazut de a face cancer de colon si stomac.

Specialistii in fitoterapie recomanda usturoiul ca leac extraordinar pentru scaderea tensiunii. Baby usturoiul reprezinta un leac si pentru bolile respiratorii. Usturoiul verde distruge germenii care produc infectiile respiratorii recidivante si reduce inflamatiile din organism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare