Dieta si nutritie

#beneficii wasabi #wasabi

Planta care este supranumita “Cheia Sanatatii Creierului”. De ce trebuie sa o consumi mai des

Ai auzit pana acum de planta numita si cheia sanatatii creierului? Se spune despre ea ca pune neuronii in miscare ca un joc de sah. Aceasta este servita adesea ca o pasta verde picanta.

Aceasta planta care pune creierul in miscare este asemanatoare cu hreanul si este cunoscuta datorita gustului picant si aromei sale intense. Astfel a castigat popularitate in toata lumea. Planta sta la baza multor feluri de sushi sau sashimi, fiind des asociata cu preparatele japoneze.

Este vorba despre Wasabi, planta care supranumita si "cheia sanatatii creierului" care pune neuronii in miscare ca un joc de sah. Bucatarii noponi cunosc deja de multa vreme beneficiile uimitoare ale acesteia. In acelasi timp, este si un antidot excelent ce neutralizeaza intoxicatia alimentara, astfel acesta a devenit o componenta obligatorie a bucatelor din peste proaspat, astfel minimizand posibilele consecinte negative de la consumarea acestuia. Wasabi imbunatateste si fluxul sanguin, astfel reducand riscul formarii cheagurilor de sange. Contine compusi antioxidanti, precum izotiocianatele, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare