Dieta si nutritie

# consum nuci #organism #nuci

Obisnuiesti sa consumi nuci zilnic? Iata ce se intampla in organismul tau. Nu te asteptai la asta!

Daca si tie iti place sa mananci nuci zilnic trebuie sa stii aceste lucruri. Ce se intampla in organismul tau atunci cand mananci nuci in fiecare zi.

Potrivit specialistilor, consumul de nuci ajuta la reducerea drastica a riscului de atac de cord si cancer. Acestea cresc si speranta de viata. De asemenea, consumul de nuci este asociat cu o scadere de 40% a riscului de a face diabet.

Conform unui studiu, nucile reduc la jumatate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii. Oamenii care au participat la studiu au mancat o varietate de oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune de padure, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene si arahide. Toate aceste alimente protejeaza organismul de boli de inima si reduc riscul de moarte prematura.

De asemenea, a fost descoperit faptul ca arahidele reduc in special riscul unui atac de cord, iar nucile reduc aparitia cancerului.

„Nucile si alunele sunt bogate in fibre, magneziu si grasimi polisaturate- nutrienti benefici pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare si reducerea nivelului de colesterol. Unele nuci, in special cele pecan, sunt pline de antioxidanti care lupta impotriva stresului si reduc riscul de cancer“, a spus Dagfinn Aune, unul dintre co-autorii studiului.

Desi nucile sunt bogate in grasimi, ele ajuta la reducerea obezitatii, potrivit cercetatorilor. Toate aceste date provin de la studii la care au participat peste 800 000 de participanti.

Alte beneficii ale consumului de nuci:

Ajuta la reducerea nivelul colesterolului rau (LDL) din organism. Acizii grasi Omega-3 sunt cunoscuti pentru a reduce colesterolul rau in organism si pentru incurajarea producerii colesterolului bun.

Ajuta la cresterea imunitatii. Nucile au cantitati mari de antioxidanti care pastreaza sistemul imunitar sanatos si previne aparitia bolilor.

Ajuta la prevenirea cancerului mamar. Sunt studii care sustin ca acestea pot reduce riscul de a dezvolta cancer mamar, insa pentru o certitudine mai sunt necesare si alte studii.

Nucile mentin sanatatea oaselor. Contin un acid gras numit acidul alfa-linolenic care are rolul de a mentine oasele puternice.

Ajuta in cazul persoanelor care au probleme cu constipatia. Nucile sunt bogate in fibre si sunt o modalitate excelenta de a mentine sistemul digestiv la parametrii optimi.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului