Dieta si nutritie

# consum portocale #beneficii #portocale

Motivul pentru care trebuie sa consumi mai multe portocale. Beneficiile lor sunt uimitoare

Portocalele sunt fructe delicioase si sanatoase in acelasi timp. Acestea ofera o serie de beneficii organismului. Iata cateva dintre ele:

Portocalele sunt bogate in vitamina C. Aceasta ajuta la intarirea sistemului imunitar, ajuta la combaterea infectiilor si sustine sanatatea pielii. 

Sunt o sursa importanta de fibre. Contin fibre alimentare care contribuie la mentinerea unui sistem digestiv sanatos si ajuta la prevenirea constipatiei.

Au antioxidanti. Flavonoidele pot ajuta  la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si a daunelor cauzate de radicalii liberi.

Consumul de portocale contribuie la sanatatea inimii si la reducerea tensiunii arteriale. Potasiul din portocale poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Substantele nutritive din ele ajuta la mentinerea nivelului de colesterol in limite normale.

Datorita continutului lor ridicat de apa, portocalele pot ajuta la hidratarea organismului. De asemenea, sunt de ajutor in scaderea riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 si unele tipuri de cancer. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare