Dieta si nutritie

#alimentatie #legatura #stres

Legatura dintre stres si alimentatie. 5 alimente care te binedispun

Stresul face deja parte din viata tuturor oamenilor, motiv pentru care hrana pe care o conumam are un rol foarte important in modul in care gestionam nivelul de stres. Asadar, este necesar sa tinem cont de faptul ca alimentatia nu afecteaza doar sanatatea fizica, ci si pe cea mentala. Afla cum sa alegi alimentele care pot fi o componenta esentiala in abordarea si combaterea stresului.

Fructele si legumele proaspete - ele sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel ajutand la reducerea inflamatiei si imbunatatesc functionarea creierului.

Pestele gras - reprezinta o sursa  excelenta de acizi grasi omega-3 si contribuie la reducerea stresului si a anxietatii.

Nucile si semintele - contin grasimi sanatoase precum omega-3 si magneziu, care au efecte benefice asupra sistemului nervos.

Avocado - contine grasimi sanatoase si vitamina E. Acestea ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si la reducerea stresului.

Ciocolata neagra - aceasta poate stimula productia de endorfine si serotonina, contribuind la ameliorarea starii de spirit.

Pe langa acestea, este foarte importanta si hidratarea. Astfel, asigura-te ca bei suficienta apa pentru o functionare optima a organismului si a creierului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului