Dieta si nutritie

#sanatate #nutritie #alimentatie #dieta #alimentatie sanatoasa #riscuri dieta #meniu dieta

Mananci sanatos, dar ai un meniu plictisitor? Cat de sanatos este si cum iti afecteaza silueta

Ai descoperit cateva alimente sanatoase si gustoase, pe care nu te mai saturi sa le consumi aproape zilnic? Indiferent ca sunt fructe, legume sau lactate, trebuie sa recunosti: dieta ta a intrat in impas si iti "pune" pe masa aceleasi alimente aproape zilnic. Descopera cat de sanatos este sa ai o dieta in care consumi, prin rotatie, aceleasi mancaruri!

Cand dieta sanatoasa se transforma intr-una periculoasa

Dieta sanatoasa de care esti atat de mandru si care face parte acum din stilul tau de viata se poate dovedi periculoasa pentru sanatatea ta, daca nu respecti o regula importanta: varietatea!

Nieca Goldberg, medic si director la "Centrul de Sanatate pentru Femei Joan H. Tisch" din cadrul Centrului Medical Langone din New York sustine ca o dieta echilibrata este fundamentul sanatatii de fier si a unei siluete frumoase. Medicul sustine ca, dincolo de consumul unor alimente sanatoase, este important sa te gandesti la un meniu rational, variat, bogat in mai multe categorii de alimente si substante nutritive.

Adoptarea unei diete monotone, in care rotesti tot timpul preparatele din lapte cu cele din legume sau fructe iti priveaza organismul de nutrienti esentiali de care are nevoie pentru a functiona corect. De exemplu, daca mananci saptamanal doar spanac, oua si iaurt, prin rotatie, organismul tau va simti lipsa acizilor grasi Omega 3 din peste, a proteinelor din carne si a antioxidantilor si vitaminelor din fructe.

Alimentatia monotona, cauza a ingrasarii

Dincolo de impactul negativ pe care il are asupra sanatatii, meniul bazat doar pe cateva alimente reprezinta si o cauza frecventa a renuntarii la dietele de slabit si a ingrasarii dupa revenirea la alimentatia normala. Atunci cand mananci zilnic sau saptamanal aceleasi alimente, intervine factorul plictiseala, care devine cel mai puternic dusman al incercarii tale de a manca sanatos si de a te mentine in forma. Vei renunta mai usor la principiile alimentare sanatoase si vei cauta, din nou, gustul placut si "confortabil" al preparatelor nesanatoase, grase, calorice, care ti-au dat intotdeauna silueta peste cap.

Variaza-ti zilnic dieta sanatoasa si nu consuma mereu aceleasi tipuri de fructe, legume, cereale, lactate sau carne. Condimenteaza-ti din cand in cand meniul cu cate un aliment gourmet si rasfatata-te frecvent cu cate un fruct exotic, astfel incat sa ramai "fidela" alimentatiei sanatoase si sa nu cazi prada tentatiei de a renunta la ea.

Sursa foto: aljarida.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare