Dieta si nutritie

#eliminare metale grele #consum plante #plante

Trebuie sa consumi mai des aceste plante. Ajuta la eliminarea metalelor grele din organism

 

Tot mai multi oameni descopera ca sunt intoxicati cu metale grele. Riscul de a fi intoxicat cu astfel de metale este un real si apare  in urma expunerii profesionale, a poluarii aerului sau a apei, a contaminarii alimentelor, a medicamentelor, a recipientelor pentru alimente acoperite necorespunzator sau a ingerarii vopselelor pe baza de plumb. Ce ar trebui sa consumi intr-o astfel de situatie? Exista mai multe plante, benefice pentru organism.

Care sunt simptomele intoxicatiei cu metale grele? Sunt foarte diferite si variaza in functie de cantitatea acumulata in organism. Chiar si asa, e bine sa stii ca exista anumite plante care te pot ajuta in eliminarea acestora. 

Usturoi - este un aliment care poate elimina toxinele si metalele grele din organism, in special plumbul.

Moringa - este o planta originara din India si are proprietati medicinale. Elimina metalele grele din corp, in special cadmiul.

Afine salbatice - ele ajuta la eliminarea metalelor grele din creier, repara si vindeca organele si toate zonele din corpul de unde sunt scoase metalele grele sau toxinele. Tot ele reprezinta singurul aliment cunoscut la ora actuala care ar putea inversa boala Alzheimer. 

Brusture - radacinile brusturelui pot scoate toxinele din cele mai adanci locuri ale ficatului, pe care il si poate inmuia daca e dens si stagnat. De asemenea, elimina hormonii toxigi ingerati din metale, materiale plastice, fungicide sau erbicide. 

Coriandru si chlorella - prima planta mentionata scoate metalele grele din celulele corpului, insa nu le elimina suficient de repede. Astfel, pot aparea toane proaste, acnee severa, dureri articulare. Astfel, intervine a doua planta care ajuta coriandrul si organismul sa elimine 87% plumb, 91% mercur si 74% aluminiu in termen de 42 de zile. 

 Patrunjel - aceasta planta, alaturi de cruciferele broccoli, kale sau varza, poate creste productia de enzime detoxifiante din corp. 

Alge marine Dulse - acestea te ajuta sa scapi de mercurul, plumbul, aluminiul, cuprul, cadmiul si nichelul din corp. 

Papadia - aceasta ajuta celulele sa se purifice de metalele grele, radiatii, DDT sau alte toxine. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare