Dieta si nutritie

#ingrediente santoase #ingrediente #retete

Ingrediente sanatoase pe care sa le adaugi in retele favorite. Sunt pline de vitamine

Schimbarile aduse de sezonul rece pot fi factori de stres pentru organism si, implicit, pentru sistemul imunitar. La inceputul iernii, alaturi de sport, odihna si timp petrecut in aer liber, o dieta adecvata contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Scortisoara, matcha, spirulina, ghimbirul, maca sau pudra de catina sunt doar cateva dintre alimentele de la Niavis care combina proprietati nutritive de exceptie, iar consumul lor contribuie la mentinerea sanatatii.

Un sistem imunitar puternic inseamna o capacitate crescuta  pentru organism de a depasi perioadele de boala, fiind un aliat de nadejde in lupta cu virusurile. Miscarea si exercitiile fizice, reducerea nivelului de stres, baia de soare, somnul suficient, hidratarea corespunzatoare, dar si o alimentatie variata si echilibrata, bogata in antioxidanti, sunt metode dovedite stiintific pentru intarirea sistemului imunitar.

La debutul sezonului rece, cele mai cautate produse pe Niavis.ro sunt scortisoara, matcha si pudra de roscove, lista fiind completata de uleiul de cocos, semintele de in, chia, turmeric, spirulina, dar si  de fulgii de ovaz ori de drojdia uscata.

Vitamina C este cel mai folosit supliment pentru imunitate, ajutand nu doar la cresterea imunitatii, ci si la cresterea nivelului de energie si reducerea oboselii. Natura, insa, ofera un suport important organismului si prin catina sau coacaze, vedetele superalimentelor si aliati de nadejde in fortificarea sistemului imunitar.

Matcha (care in japoneza inseamna pudra de ceai) este considerata de majoritatea specialistilor cel mai important sortiment de ceai verde datorita numeroaselor sale proprietati benefice organismului. Comparativ cu o cana de ceai verde obisnuit, matcha contine de 137 ori mai multi antioxidanti, care au un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi si care  stimuleaza detoxifierea organismului.

Ghimbirul, sub forma de pudra ori radacina, este un aliment cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii organismului, atestate de studii de specialitate. De la sustinerea imunitatii in lupta cu o serie de bacterii pana la intensificarea metabolismului, ghimbirul este un ajutor important intr-o serie de afectiuni, fiind folosit de mii de ani in medicina ayurvedica datorita proprietatilor sale terapeutice.

Intre mese, pentru un plus de energie si sanatate, specialistii recomanda optarea pentru gustari hranitoare si gustoase: fructe, nuci, seminte, iaurt cu cereale integrale sau fructe deshidratate fara zahar.

La toate acestea se adauga sfatul specialistilor de a renunta, pe cat posibil, la zaharul adaugat, tocmai pentru a avea mai multa energie. Astfel, zaharul poate fi inlocuit cu siropul de agave, iar cacaua cu pudra de roscove, care este bogata in calciu, proteine, pectina, avand totodata un continut scazut in calorii si grasimi.

Acestea sunt doar cateva dintre alimentele care, odata introduse in alimentatie, ajuta la o stare de bine, alaturi de o dieta echilibrata si miscare, asa cum recomanda specialistii Niavis.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului