Dieta si nutritie

#alimentatie #alimente #colagen

10 alimente bogate in colagen. Trebuie sa le consumi cat mai des pentru a intarzia imbatranirea pielii

Colagenul este principala proteina a tesutului conjunctiv si reprezinta aproximativ 6% din greutatea totala a unui om. Aproape 25% din masa totala de proteine este formata din colagen.

Colagenul este produs de organism, ina, odata cu inaintarea in varsta productia acestuia scade si incep sa apara ridurile si efectul de piele lasata. Poti intarzia insa acest efect cu ajutorul alimentatiei.

Alegerea alimentelor potrivite ajuta la combaterea stresului oxidativ, la stimularea productiei de colagen si la protejarea colagenului existent. Iata care sunt alimentele bogate in colagen pe care trebuie sa le consumi zilnic:

  1. Morcovi
  2. Rosii
  3. Ceai verde
  4. Peste oceanic
  5. Citrice
  6. Oua
  7. Cartofi
  8. Fructe uscate
  9. Ulei de masline
  10. Supa de oase

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului