Dieta si nutritie

#eucatie nutritionala #combatere obezitate #obezitate

Educatia nutritionala, esentiala in combaterea obezitatii

Obezitatea este una dintre bolile care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel global. Educatia nutritionala are un rol foarte important in lupta impotriva obezitatii si aceasta trebuie sa inceapa de la cea mai frageda varsta. Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, membru in Comitetul Consultativ in Nutritie Herbalife este de parere ca de-a lungul intregii vieti, fiecare dintre noi trebuie sa invatam permanent despre nutritie.

 

"Aplicarea zilnica a cunostintelor de nutritie sanatoasa e esentiala pentru starea de bine si sanatatea omului modern. Acestea trebuie insusite de la cea mai frageda varsta si, daca in comportament conteaza mult cei 7 ani de acasa, pentru sanatate si o greutate normala sunt cruciale elementele de nutritie pe care trebuie sa le invatam de-a lungul intregii vieti", declara Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

De aceeasi parere este si Kent Bradley M.D., MBA, MPH – Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition, care considera ca o alimentatie sanatoasa este posibila atunci cand se iau decizii informate care pot rezulta doar din educatie.

“Atunci cand alegeti intre doua alimente cu aceeasi cantitate de calorii, trebuie sa tineti cont ca alegerea unui aliment poate oferi organismului proteine, fibre, grasimi sanatoase, vitamine si minerale de care avem nevoie in fiecare zi, in timp ce o alta alegere poate oferi calorii goale din zahar si grasimi fara nutrienti semnificativi”, spune Kent Bradley, mentionand ca sanatatea este holistica, iar alimentatia echilibrata este doar o parte a ecuatiei pentru o viata sanatoasa si fericita.

El pune accent pe faptul ca un regim de exercitii constante si o comunitate de sprijin sunt de asemenea esentiale pentru pierderea in greutate si adoptarea unui stil de viata activ si sanatos. „Inconjurandu-va de persoane care va ofera sprijin, precum cele care impartasesc aceleasi valori, si care doresc sa aiba un stil de viata activ si sanatos, va puteti creste semnificativ sansele de a va atinge obiectivele personale”, este de parere Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition.

Un studiu publicat in British Journal of Sports Medicine a constatat ca persoanele care se plimba frecvent au valori mai mici ale tensiunii arteriale, ale frecventei cardiace in repaus si a colesterolului total. Miscarea determina si o reducere a grasimii corporale si a Indicelui de Masa Corporala (IMC). De aceasta parere sunt si specialistii care lucreaza la Centrele de Prevenire si Control al Bolilor (Center for Disease Control and Prevention – CDC) din SUA. In Romania, conform datelor raportate de studiul PREDATORR (Studiul National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi), aproape o persoana din trei sufera de obezitate. Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra faptului ca o persoana cu varsta de peste 18 ani din doua sufera de obezitate, iar aceasta tendinta este in crestere.

Conferinta „Explorarea modelelor de management al greutatii in secolul XXI”, care a avut loc in luna mai si la care a participat ca si vorbitor Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition, a adus in prim plan nevoia crescanda si urgenta de a ne concentra asupra sanatatii si starii de bine. Participantii au aratat ca exista o mare varietate de dovezi cu privire la impactul unui stil de viata sedentar si la alegerile alimentare cu un continut scazut de substante nutritive cheie, dar care ofera un exces de calorii ceea ce duce intr-un final spre obezitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare