Dieta si nutritie

#truc simplu #consum apa #apa

Cum sa slabim fara sa facem nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu stia

A venit vara, astfel ca toata lumea isi doreste sa scape de kilogramele in plus fara prea mult efort, pentru a avea corpul perfect pentru plaja. Iata ca a iesit la iveala un truc inedit! Mihaela Bilic le-a dezvaluit tuturor ca, daca bem apa in timpul mesei, ne putem satura mai repede consumand mai putina mancare.

 

“Daca vreti sa mancati mai putin si sa va saturati mai repede, beti apa in timpul mesei

Afirmatia conform careia apa bauta in timpul mesei ar dilua sucurile digestive,  este aberanta si fara suport stiintific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secreta suc gastric cu pH acid care sterilizeaza alimentele. Deci rolul lui este sa omoare eventualii agenti patogeni (are acid clorhidric!!) introdusi in stomac odata cu mancarea.

Abia in intestin are loc digestia si absortia nutrientilor si culmea este ca alimentele sunt mai usor de digerat atunci cand sunt lichide. Ce se intampla cu apa in stomac?

!! daca e bauta pe burta goala in 1-2 minute paraseste stomacul, deci nu are cum sa tina de foame

‼ daca e bauta in timpul mesei se amesteca cu alimentele solide si creaza un fel de “ciorba”, care mareste senzatia de satietate, ajuta la umplerea mai rapida a stomacului si incetineste viteza lui de golire

Daca ati observat, exact asa procedeaza copiii slabanogi si scarandivi, care dupa fiecare gura de mancare beau apa, de parca altfel n-ar aluneca pe gat, apoi spun ca s-au saturat. Incercati si voi sa beti un pahar de apa in timpul mesei si veti constata ca va simtiti satui cu mai putina mancare.

Precum ciorba, apa bauta in timpul mesei are rolul sa umple stomacul mai repede. Si cu cat e mai plin cu apa, cu atat va ramane mai putin loc pentru alte produse bogate in grasime/zahar/calorii.

In concluzie, reteta cea mai simpla pentru slabit este: 1 gura de mancare, 2 guri de apa. Cat despre digestie nicio grija, organismul nostru stie si poate sa digere pana si pietre…cu sau fara adaos de apa.”, a spus Mihaela Bilic, pe Facebook. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare