Dieta si nutritie

#slabit rapid #probleme sanatate #slabit #cum sa slabesti

Cum sa slabesti rapid, fara sa ai probleme de sanatate dupa aceea

Se aude des ideea ca o persoana a reusit sa dea jos un numar incredibil de kilograme intr-un timp foarte scurt. Este cu siguranta posibil, cat timp are restrictii alimentare uriase si se bazeaza pe a taia carbohidratii total din meniu. Insa nu este neaparat o varianta de luat in calcul pentru timp indelungat pentru ca aceleasi kilograme se pot pune la loc daca sunt introduse in mediul zilnic alimentele la care renuntasera acele persoane.

Cu alte cuvinte este important sa se construiasca un stil de viata sanatos care sa presupuna variante corecte de a manca. Pana la urma pentru a slabi trebuie ca numarul de kilocalorii care intra in organism sa fie mai mic decat numarul de kilocalorii care sunt consumate. Astfel ca se produce un deficit si se elimina grasimile acumulate in timp. Iata cateva lucruri care te pot ajuta sa slabesti fara sa ai probleme de sanatate dupa aceea:

1. Mananca des legume!

Legumele sunt slabe in calorii si au nutrienti care iti mentin corpul sanatos si plin de viata. Ai nevoie sa mananci cat mai mult si mai des. Ele iti pot da senzatie de satietate si nu voe adauga multe calorii in plus in meniul tau. Pot sa fie puse alaturi de proteine pentru a inlocui painea. Astfel mancarea va fi mai gustoasa si mai sanatoasa.

2. Micul dejun-cea mai importanta masa

Este bine ca un mic dejun sa fie construit cu atentie si sa cuprinda elemente de care are nevoie corpul pentru a se simti energic. El poate sa fie de 400-500 calorii pentru ca ele se consuma de-a lungul zilei usor. Se poate manca iaurt grecesc sau de alt tip, fibre, unt, oua, legume, fructe, combinate diferit in fiecare zi.

3. Bauturile indulcite trebuie evitate

Bauturile dulci precum sucurile sau cafeaua cu lapte si zahar trebuie sa fie reduse sau evitate pentru ca ele au un aport mare de calorii, insa corpul nu le percepe asa. Practic, dupa un pahar de suc nu exista satietate si omul poate sa mai bea mai multa.

4. Nu renunta la orice iti face placere

Este in regula ca in fiecare zi sa iti oferi o mica placere culinara. Ea poate sa fie in limita a 200 calorii si trebuie sa fie mancata cu placere pentru a simti ca ai control asupra a ceea ce decizi.

5. Dormi cat timp ai nevoie

Trebuie sa mergi la culcare la orele potrivite si sa dormi minim 7-8 ore pe noapte. Astfel corpul functioneaza fara sa acumuleze si nu exista posibilitatea de a manca in timpul noptii.

6. Tine un jurnal al mancatului

Este bine sa iti notezi tot ceea ce mananci si sa ai grija sa citesti pentru a vedea obiceiurile nesanatoase care pot sa fie inlocuite. Este bine sa observi lucrurile care pot sa fie imbunatatite si sa iti vezi progresul in timp.

7. Sport

Se stie ca sportul creste, accelereaza metabolismul. Este recomandat sa se faca minim 30 de minute pe zi miscare pentru a avea sanatate.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare