Dieta si nutritie

#alimente dieta #alimente sanatoase #dieta #superalimente

7 superalimente pe care sa le incluzi in dieta pentru o viata mai sanatoasa

O dieta bogata in superalimente este recomandata tuturor celor care isi doresc sa duca o viata cat mai sanatoasa. Cei care urmaresc cele mai noi descoperiri in acest domeniu si asculta sfaturile nutritionistilor, isi pot actualiza acum lista cu super-alimentele pe care le pot include in dieta, pentru ca sunt o serie de noutati surprinzatoare, de la semintele de pepene, pana la carnea de capra sau fructele si legumele mov.

 

Seminte de pepene

Semintele de pepene contin proteine, vitamina B8, magneziu, grasimi monosaturate si polisaturate. Pastreaza semintele de la pepenele pe care il mananci, pune-le la incoltit, apoi cojeste-le si rumeneste-le. In acest fel poti profita de beneficiile unui superalimente.

Carbune activ

Carbunele activ este folosit de secole. In antichitate, carbunele era folosit pentru a elimina parazitii si bacteriile din organism. Astazi, utilizarea acestuia a crescut, carbunele fiind folosit acum in sucuri sau produse cosmetice, aceasta pentru ca are capacitatea de a elimia toxinele si chimicalele din corp. Cei care sufera de guta, ar trebui totusi sa fie atenti la consumul de carbune activ, pentru ca aceasta poate elimina o cantitate semnificativa de nutrienti din alimente.

Uleiul de avocado

Pe langa uleiul de masline si cel de cocos, pe care probabil le-ai folosit si pana acum, uleiul de avocado este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti include in dieta. Uleiul de avocado este cremos si gustos si in acelasi timp, bogat in nutrienti precum carotenoida, luteina si vitamina E, toate avand rolul de a asigura sanatatea pieliii. Consumul de ulei de avocado este benefic pentru ca previne aparitia bolilor de inima, dementa si atacul de cord.

Carnea de capra

Pe lista de superalimente a intrat de putin timp si carnea de capra. Carnea de capra are un continut scazut de grasime si este mult mai bogata in nutrienti si fier, spre deosebire de alte tipuri de carne.

Gelatina

Gelatina este un alt superalimente care incepe sa devina tot mai cautat de cei care cauta sa adope in stil de viata cat mai sanatos. Desigur, aici nu intra jeleurile care contin mult zahar. Gelatina sanatoasa este cea obtinuta din supa de oase, care are rolul de a asigura sanatatea gutei, imbunatateste aspectul tenului si ajuta la intarirea unghiilor.

Alimentele mov

Pana de curand toate fructele si legumele verzi erau vedetele in orice dieta. Astazi, alimentele in culoarea mov au inceput sa fie tot mai cautate, datorita faptului ca sunt bogate in nutrienti si antioxidanti. Conopida mov, orezul negru, sparanghelul mov, vinetele, fructele de acai sau cartofii dulci mov sunt doar cateva dintre fructele si legumele pe care le poti include in dieta si de ale caror beneficii te poti bucura.

Nuci Tigru

Nucile Tigru nu sunt de fapt nuci, ci niste radacini de plante originare din Africa de Nord. Nucile Tigru sunt sarace in calorii si grasimi, in timp ce contin o cantitate importanta de potasiu, vitamina E, fier, acizi grasi nesaturati, fiind o gustare ideala pentru cei care vor sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare