Dieta si nutritie

# detoxifierea organismului #alimente detoxifiere #detoxifiere primavara

Cele mai sanatoase alimente pentru detoxifierea de primavara

Grapefruit, urzicile, menta, busuiocul, spanacul, broccoli sau ceapa sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente de primavara. Sunt bogate in apa, vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti esentiali pentru organismul uman.

Iata ce poti consuma in aceasta primavara:

 

Grapefruit


Substantele active naturale din grapefruit reduc nivelul de insulina, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor in plus. De asemenea, acest proces stimuleaza metabolismul. Grapefruitul este si o sursa importanta de vitaminele A si C, potasiu si fibre.

Grapefruitul poate fi consumat la orice ora din zi, simplu, sau in diverse salatate sau cu cereale integrale.
 

Urzici


Urzicile contin foarte multe substante nutritive, insa putine calorii. Sunt bogate in potasiu, calciu, vitaminele A, B si C sau fier. Urzicile sunt si foarte satioase si elibereaza anumiti hormoni ai fericirii.

Aceste plante au si proprietati diuretice, previn retentia de apa si purifica sangele. Urzicile pot fi consumate in supe, macaruri sau sosuri.
 

Menta


Menta este un inlocuitor ideal pentru zahar in bauturile racoritoare sau in ceaiuri. Nu contine calorii si are o aroma irezistibila. Menta scade insa si apetitul alimentar. Poate fi folosita in diverse preparate. Scade apetitul alimentar si atunci cand este mirosita, astfel ca poti avea la tine in permanenta o cutiuta cu menta.
 

Ridichi


Ridichiile contin foarte putine calorii si sunt esentiale in dietele de detoxifiere si slabit. Sunt bogate in potasiu, vitaminele B6 si C si au un continut mare de apa si fibre alimentare .

Pot fi consumate in salate sau diverse preparate, alaturi de alte legume, precum castraveti sau porumb.
 

Busuioc


Busuiocul este o planta ideala pentru asezonarea salatelor sau altor preparate culinare. Poate inlocui cu succes sarea din mancare. Busuiocul poate fi presarat peste salate, mancaruri dar si fructe.
 

Ceapa


Ceapa contine crom, care reduce depozitele de grasime din organism si echilibreaza nivelul de colesterol . Ceapa contine si uleiuri si minerale care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si accelereaza metabolismul. De asemenea, ceapa are proprietati termogenice, care ajuta la incalzirea organismului, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor in plus.
 

Castraveti


Castravetii sunt legume ideale pentru detoxifiere si slabire. Au putine calorii, insa contin cantitati mari de apa, sulf si silicon, care actioneaza ca diuretici naturali. Pot fi consumati in salate, sandwich-uri sau paste.
 

Sparanghel


Sparanghelul este sarac in calorii, insa bogat in acid folic si vitamina A. Poate fi consumat fiert, alaturi de carne de pui la gratar , sau in diverse preparate precum paste.
 

Morcovi


Morcovii sunt aromati, au un suc delicios si nu contin foarte multe calorii. Sunt ideali pentru cure de slabire sau detoxifiere, deoarece scad pofta de dulciuri. Pot fi consumati cruzi, sau in diverse preparate, precum supe sau piure.
 

Spanac


Spanacul are o aroma proaspata si un gust bun. Contine foarte putine calorii, insa este foarte consistent. Spanacul este bogat in fibre, apa, antioxidanti, vitaminele K si A, magneziu, potasiu si fier.

Spanacul poate fi consumat atat crud, in salate, cat si fiert, in piureuri si alte preparate.
 

Broccoli


Broccoli este bogat in complexul de vitamine B, care este este foarte important pentru eliberarea de energie. De asmenea, broccoli este bogat si in magneziu, care scade pofta de dulciuri. Este si o sursa importanta de coenzima Q10, care stimuleaza metabolismul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului