Dieta si nutritie

# boost de energie # consum cafea #energie #cafea

Cand trebuie sa bei cafeaua. Medicii au dat raspunsul. Cel mai bun moment din zi pentru a te energiza

Cafeaua este nelipsita din viata multor persoane. Cei mai multi oameni nu concep sa inceapa o zi fara sa se bucure de gustul savuros si beneficiile pe care  le are cafeaua.

 

Medicii recomanda sa se consume o cafea dimineata, dar si una la pranz, imediat dupa masa, pentru a da creierului acel boost de energie de care are nevoie pentru o functionare optima.

Iata ce spun medicii despre consumul de cafea si cand este cel mai  bine sa bei cafeaua favorita:

"Cafeluta de dimineata este obligatorie, iar orele la care o bem depind de organism.

Pledez pentru cea de dupa-amiaza, dupa acea alimentatie usoara care este la pranz. Acea cafeluta face foarte bine dupa-amiaza, cand pornesc partea a doua a activitatii, deci ajuta creierul.

De asemenea, si hidratarea ajuta mult creierul, la fel cu lucruri foarte usoare pentru alimentatie, dupa care poti lucra in continuare. 

In jurul orei 19:00 se recomanda sa opresti activitatea si este bine ca ultima masa sa nu o iei decat pana in ora 20:00 si sa nu fie grea, ca nu ai timp sa digeri pana dimineata.

Se stie ca popoarele germanice au introdus regula lui 8: opt ore de lucru, opt ore de administratie si opt ore de odihna. Si, atunci, organismul se poate reface si "bijuteria" functioneaza in conditii foarte bune.

Si ultimul lucru pe care toti il taiem este odihna sau nu stim sa ne odihnim, facem tot ce e posibilul sa nu ne odihnim. 

Dar in somn ne refacem, in somn "bijuteria" se linisteste si poate functiona, in somn toate procesele nervoase majore (memoria, gandire, atentia) se curata, pentru ca e un chimism al lor si se repornesc in somn pentru a doua zi", a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului