Dieta si nutritie

#sanatate #boli de inima #bauturi pentru inima

Bauturi benefice pentru inima

Afectiunile cardiace sunt cele mai periculoase afectiuni cu care o persoana se poate confrunta, insa in mare parte pot fi prevenite. Pentru o inima sanatoasa, trebuie sa avem o alimentatie echilibrata si sa facem miscare in mod regulat.

Aceste schimbari din stilul de viata nu sunt singurele pe le poti face pentru o inima sanatoasa. Importante sunt si bauturile pe care le consumi. Iata mai jos o lista cu cele mai bune bauturi pentru inima.

Cafea. Cafeaua este extrem de bogata in antioxidanti, mai multi decat contin cacaoa si ceaiul. In plus, cafeaua este disponibila in aproape orice colt al lumii, ceea ce inseamna ca o poti consuma ori de cate ori ai nevoie.

Persoanele care consuma cafea cu moderatie se bucura de efectele benefice ale acesteia pentru inima, datorita cantitatilor mari de antioxidanti. Antioxidantii din cafea redu inflamatiile din organsim si riscul de afectiuni cardiovasculare. Insa, pentru a te bucura de beneficiile cafelei, este indicat sa nu exagerezi cu cafeaua. Cantitatea recomandata este de 2-3 cesti pe zi. Redu cantitatea daca te confrunti cu insomnie, agitatie si oboseala.

Suc de rodie. Sucul de rodie este din ce in ce mai popular. Este foarte nutritiv si contine cantitati impresionante de antioxidanti. De altfel, antioxidantii din sucul de rodie sunt de trei ori mai puternici decat cei din vin sau ceai verde.

Consumul regulat de suc de rodie reduce nivelul de colesterol si placa ateriala si stimuleaza circulatia sangelui catre inima. Este recomandat sa consumi suc proaspat de rodie, stors acasa. Evita produsele cu indulcitori.

Vin rosu. Vinul rosu contine o serie de compusi cardioprotectori, inclusiv resveratrol, un polifenol puternic care se gaseste in coaja strugurilor si care devine mai puternic prin procesul de transformare in vin.

Resveratrolul are proprietati antioxidante care protejeaza vasele de sange ale inimii si ajuta la prevenirea cheagurilor de sange. De asemenea, vinul rosu reduce si nivelul de colesterol. Este recomandat consumul moderat de vin, un pahar de 150 ml pentru femei si doua pahare pentru barbati, pe zi.

Ceai negru. Ceaiul negru trece printr-un proces de fermentatie dupa ce frunzele de ceai sunt culese si uscate. Acest proces modifica compozitia chimica a frunzelor, care produc cantitati mai mari de antioxidanti benefici pentru inima.

Ceaiul negru reduce riscul de infarct, nivelul de colesterol, imbunatateste activitatea vaselor de sange si circulatia sangelui catre arterele coronariene. Este recomandat sa consumi ceaiul fierbinte si sa eviti produsele ambalate. Cantitatea recomandata este de doua cani pe zi.

Ceai verde. Ca si ceaiul negru, ceaiul verde contine antioxidanti puternici, benefici pentru functionarea inimii. Principala diferenta dintre aceste doua tipuri de ceai este ca ceaiul verde nu este fermentat. Ceaiul verde reduce nivelul de colesterol din sange, reduce riscul de cheaguri de sange si previne infarctul.

Cantitatea recomandata este de 2-3 cani pe zi. Evita produse ambalate din comert. Ceaiul verde este mai benefic atunci cand este consumat fierbinte.

Apa. Deshidratarea contribuie la aparitia unei serii lungi de afectiuni cardiace, printre care si vascozitatea sangelui. Atunci cand esti bine hidratat, sangele este mai subtire, ceea ce inseamna o buna circulatie. Deshidratarea cronica duce la hipertensiune, un factor de risc pentru afectiunile cardiace. Este astfel recomandat sa consumi mai multa apa, in jue de 6 - 8 pahare de apa pe zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare