Dieta si nutritie

#alimente #alimentatie sanatoasa #longevitate #cereale integrale #ulei de masline

Alimente pentru o viata lunga

Ciocolata, cafeaua, nucile, merele sau uleiul de masline sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta daca iti doresti sa ai o viata lunga si sanatoasa. Au proprietati anticancerigene, antiinflamatorii si antiimbatranire extrem de puternice si protejeaza organismul de numeroase afectiuni.

Iata ce trebuie sa consumi pentru o viata sanatoasa:

 

Ciocolata


Cacaoa este una dintre cele mai sanatoase alimente pentru inima. Flavonoidele din cacao reduc presiunea arteriala si imbunatatesc sanatatea vaselor de sange. De asemenea, acestea reduc si nivelul de colesterol .

Specialistii atrag insa atentia asupra calitatii acestui produs. Peste 80% din ciocolata din comert este de proasta calitate, contine cantitati mari de zahar, iar nivelul de flavonoide este redus dramatic.

Este astfel indicat sa consumi ciocolata neagra, cu peste 70% continut de cacao. Cantitatea zilnica recomandata este de patru patratele.
 

Cafea


Consumul moderat de cafea scade riscul de cancer de prostata . De asemenea, cafeaua previne diabetul, Parkinson sau dementa. Cafeaua este o sursa naturala de antioxidanti, care previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Antioxidantii imbunatatesc circulatia sangelui si previn imbatranirea prematura.

Cafeaua stimuleaza metabolismul si este indicata persoanelor care doresc sa slabeasca. Este saraca in calorii. Ai grija insa sa o consumi fara zahar sau frisca. Este si un diuretic natural care curata stomacul.

Ai grija insa la cantitatile de cafea. In doza mare, cafeaua poate deveni periculoasa pentru sanatate.
 

Nuci


Nucile sunt super-alimente, cu un continut ridicat de acizi grasi nesaturati, precum acizii grasi omega 3. Acesti acizi scad colesterolul si riscul de afectiuni cardiovasculare . Nucile contin si cantitati importante de antioxidanti si vitamina E.

Nucile echilibreaza din organism si ajuta la mentinerea unei greutati corporale adecvate, prin oferirea organismului uman de grasimi si proteine sanatoase.
 

Ulei de masline


Uleiul de masline este asociat cu stilul de viata mediteranean, extrem de sanatos. Persoanele care consuma regulat ulei de masline sunt mai putin predispuse la infarct. Substantele active din uleiul de masline scad absorbtia grasimilor saturate, extrem de nocive pentru sistemul cardiovascular.

Uleiul de masline este benefic si pentru persoanele care sufera de diabet, echilibreaza nivelul de insulina si de zahar din sange.
 

Mere


Merele sunt extrem de benefice pentru sanatatea inimii. Sunt extrem de benefice si pentru femeile aflate la menopauza, reduc nivelul de colesterol si protejeaza astfel de afectiunile cardiovasculare.

Merele sunt alimente de baza in dieta persoanelor care vor sa slabeasca. Merele protejeaza si oasele si previne astmul. De asemenea, sunt extrem de benefice in prevenirea si tratarea unor afectiuni precum Alzheimer, cancer sau diabet.
 

Cereale integrale


Produsele pe baza de cereale integrale protejeaza de afectiunile cardiovasculare si ajuta digestia. Cerealele integrale imbunatatesc si activitatea insulinei, echilibreaza nivelul de zahar din sange si sunt astfel ideale pentru persoanele care sufera de diabet.

Cerealele integrale incetinesc si absorbtia colesterolului si a grasimilor saurate.
 

Vin


Consuma in cantitati moderate, vinul rosu este extrem de benefic pentru organismul uman. Resveratrolul, un compus natural din vin, este un antioxidant extrem de puternic. Are proprietati anticancerigene, antiinflamatorii si antiimbatranire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare