Dieta si nutritie

#ingrasare #slabire #kilograme in plus #greutate #alimentatie iarna

Cum sa nu te ingrasi iarna

Ingrasarea in nu este doar un mit . Specialistii arata ca majoritatea persoanelor se ingrasa un kilogram in lunile de iarna. Daca nu sunt insa eliminate, kilogramele acumulate in perioada sarbatorilor de iarna pot duce la obezitate si alte probleme grave de sanatate.

Cu cat o persoana este mai plinuta, cu atat va acumula mai multe kilograme in sezonul rece . De cele mai multe ori, aceste kilograme nu sunt eliminate odata ce perioada rece se termina.

Principala cauza a acumularii de kilograme in sezonul rece este lipsa miscarii. De asemenea, mancarurile grase care ne ofera confort si caldura si mesele copioase din timpul sarbatorilor de iarna isi pun amprenta asupra siluetei.

Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti mentii greutatea in sezonul rece:
 

Fa provizii


In sezonul rece aprovizioneaza camara si frigiderul cu alimente sanatoase , conserve cu rosii, condimente, fasole, paste integrale, cuscus sau fructe uscate. In acest fel vei putea sa prepari ceva repede seara atunc candi vii de la serviciu.

Vei fi si mai putin tentat sa comanzi mancare cu multe grasimi si vei face si economii.
 

Fa mai multa miscare


Atunci cand temperaturi scad dramatic, este la indemana sa renunti la miscarea in aer liber si la plimbarile prin parc. In sezonul rece, cele mai multe persoane inceteaza sa se mai implice in activitati in aer liber, astfel ca depozitele de grasime sunt mult mai greu eliminate.

Reducerea activitatilor fizice este principalul factor al ingrasarii in sezonul rece. Zilele scurte si friguroase nu trebuie insa sa intervina in programul tau obisnuit. Este astfel indicat sa nu renunti la miscarea in aer liber si la exercitiile de la sala de .

Incearca sa iti programezi zilnic mici plimbari sau antrenamente la sala. O plimbare prin parc este foarte benefica pentru intregul organism, stimuleaza metabolismul si circulatia sangelui.

De asemenea, te poti inscrie la cursuri de inot si la alte sporturi pe care le poti practica inauntru. Daca nu ai timp de mers la sala, poti incerca sa faci miscare si acasa. Da muzica tare si misca-te pe ritmul ei.
 

Hidrateaza-te corespunzator


In sezonul rece este foarte important sa consumi care sa te incalzeasca si sa iti mentina temperatura corporala la cote normale. Ai grija insa ce bei. Unele bauturi fierbinti pot fi foarte bogate in calorii. Ciocolata calda sau cafeaua cu frisca contin peste 350 de calorii.

Este astfel indicat sa eviti astfel de bauturi si sa te orientezi spre ceaiuri din plante, cafea simpla, lapte degresat. De asemenea, evita consumul de alcool.
 

Consuma cat mai multe legume


Legumele proaspete sau pregatite cat mai simplu iti vor oferi necesarul de vitamine, minerale si nutrienti pentru o sanatate de fier. In sezonul rece consuma legume precum conopisa, , pastarnac, , cartofi dulci, fasole sau morcovi.

Aceste legume sunt extrem de nutritive si satioase si le poti combina in numeroase preparate. Pentru un gust bun, adauga si condimente.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare