Dieta si nutritie

# somon bio #adevar #somon #mihaela bilic

Adevarul despre somonul bio. Avertismentul transmis de Mihaela Bilic

Somonul bio a inceput sa fie din ce in ce mai popular, mai ales pentru ca romanii prefera sa scoata mai multi bani din buzunare pentru a proteja mediul. Cu toate acestea, Mihaela Bilic le-a explicat tuturor ca acest peste bio este hranit cu faina si ulei de peste in proportie de 70%, iar pentru fiecare kilogram de somon bio se consuma 5 kilograme de peste salbatic.

 

Credeati ca somonul BIO e mai prietenos cu mediul? Nici vorba!

Traim vremuri ciudate: exista o abundenta alimentara fara precedent, insa am pierdut legatura directa cu mancarea, nu mai stim ce contin produsele pe care le consumam, cine le face si din ce ingrediente. Painea nu mai e paine, branza nu mai e branza, supraproductia se face din fractii alimentare, nu din faina, lapte si carne. Si nici timp nu mai avem sa asteptam sa creasca pestele, puiul sau porcul ritmul naturii.

Daca ar fi sa mancam doar peste salbatic fie nu ne-am putea permite ca pret, fie nu ar ajunge decat pentru o mica parte din populatie. Intr-o alimentatie sanatoasa trebuie sa includem pestele de 2 ori/ saptamana. Asa ca mancam peste de crescatorie. 80% din somonul consumat in Europa e peste de crescatorie.

Cu ce este el hranit? Cu concentrate. Si aici vine surpriza!  Somonul bio este hranit cu faina si ulei de peste in proportie de 70%. La somonul NE-bio avem 20% faina si ulei de peste, iar restul sunt concentrate vegetale. Concluzia? Productia de somon bio incurajeaza pescuitul intensiv si goleste oceanele de peste salbatic: 1 kg de faina de peste se obtine din 4-5 kg de sardine. Cele mai mari fabrici producatoare de astfel de concentrate sunt detinute de China. Iar locatia de pescuit intensiv este Africa de Sud.

Credeati ca protejati mediul si faceti o investitie in binele planetei cand cumparati somon bio? Aflati ca pentru fiecare kilogram de somon bio se consuma 5 kg de peste salbatic. Iar profitul intra in buzunarul Chinei. Asa ca mai bine mancam peste NE-bio, protejam si fauna si bugetul familiei!”, a spus nutritionistul, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului