Dieta si nutritie

#imbatranire #vitamine #alimente #avocado #zahar #acid folic

8 beneficii ale consumului de avocado

Originar din Mexic, fructul de avocado face parte din aceeasi familie de plante de care apartine si scortisoara. Bogat in vitaminele A, C si E, potasiu, magneziu, grasimi benefice si antioxidanti, avocado contribuie la imbunatarirea sanatatii si la prevenirea imbatranirii premature.

Datorita cantitatilor mari de grasimi mononesaturate, benefice pentru organismul uman, avocado este esential in bucataria vegetariana si inlocuieste cu succes carnea din salate si sandwich-uri.

Iata mai jos 8 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de avocado:

1 Mentine inima sanatoasa

Avocado este bogat in vitamina B6 si acid folic, doi nutrienti care regleaza nivelul de homocisteina, o toxina care contribuie la obturarea si distrugerea vaselor sanguine si este un factor de risc major pentru afectiunile cardiace.

In plus, avocado este bogat in vitamina E, grasimi mononesaturate si glutation (molecula care neutralizeaza radicalii liberi), substante care stimuleaza functiile cardiace.

2 Reduce nivelul de colesterol

Avocado contine cantitati importante de beta-sitosterol, un compus activ care este eficient in reducerea colesterolului din sange. Pentru rezultate bune, consuma 200 de grame de avocado zilnic, timp de o saptamana.

3 Controleaza tensiunea arteriala

Un fruct mediu de avocado contine peste 700 miligrame de potasiu, adica peste 35% din cantitatea zilnica recomanda, de 2.000 de miligrame. Potasiul este un electrolit care faciliteaza semnalele electrice din organismul uman, precum impulsurile nervoase in intregul corp. De asemenea, potasiul reduce si tensiunea arteriala.

Daca suferi de hipertensiune, poti inlocui alimentele grase din dieta ta, precum untul, smantana sau crema de branza, cu felii proaspete de avocado.

4 Regleaza nivelul de zahar din sange

Grasimile mononesaturate care se gasesc in cantitati importante in fructele de avocado trateaza rezistenta organismului la insulina, ceea ce regleaza si nivelul de zahar din organism. In plus, avocado contine si fibre solubile, care stimuleaza digestia si reduc pofta de alimente dulci.

5 Reduce riscurile de infarct

Nivelul mare de acid folic care se gaseste in avocado protejeaza organismul impotriva infarctului. Si cantitatile mari de magneziu si potasiu din avocado au aceleasi efecte benefice pentru organism.

6 Previne imbatranirea prematura

Avocado este bogat in antioxidanti puternici care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Acesti antioxidanti previn si imbatranirea prematura a organismului, incetinesc procesul de imbatranire celulara si stimuleaza sistemul imunitar si nervos.

7 Imbunatateste calitatea pielii

Uleiurile esentiale din avocado sunt benefice pentru piele si sunt ingrediente de baza in numeroase produse cosmetice. Pentru o piele sanatoasa si stralucitoare poti folosi avocado in diverse masti de fata, in combinatie cu ulei de masline si lamaie.

Avocado este de mare ajutor si persoanelor care sufera de psoriazis, deoarece calmeza roseata si iritatiile.

8 Protejeaza impotriva cancerului

Vitaminele, minerale, nutrientii si antioxidantii puternici din fructul de avocado formeaza un cocktail natural care protejeaza organismul de cancer. Extractul de avocado ajuta la distrugerea si inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase si este extrem de eficient in prevenirea si tratarea cancerului de prostata si san.

Sursa foto: veganbeautyreview.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare