Dieta si nutritie

# sanatate in pericol #alimente #sanatate

7 alimente pe care le consumi frecvent fara sa stii ca-ti pui sanatatea in pericol

Toata lumea le cumpara frecvent si probabil le ai deja in frigider sau in camara. Putini stiu insa cat de toxice sunt acestea, mai ales daca nu sunt consumate corect. Iata care sunt cele mai nocive alimente pe care multi le considera sanatoase!

 

1. Capsune

 

Capsunele sunt in fruntea listei de fructe si legume care contin cele mai multe pesticide. Analiza unei singure mostre a dezvaluit reziduuri de nu mai putin de 22 de pesticide diferite, iar o treime dintre mostrele testate contineau 10 sau mai multe produse toxice.

2. Fasole rosie

Fasolea rosie uscata contine hemaglutinina, o toxina care poate provoca simptome digestive grave.

3. Sfecla rosie

Intre 2014 si 2018, departamentul de agricultura, pescuit si alimentatie din Quebec a inregistrat nu mai putin de 110 cazuri de intoxicatii alimentare cauzate de sfecla cruda. Pentru a evita varsaturile intense, sfecla trebuie gatita bine inainte de servire.

4. Cartofii 

Ai curatat cartofii si ai descoperit ca au mizul verde? Indeparteaza-l! Aceas culoare este data de o substanta numita solanina care este extrem de periculoasa si care nu se distruge prin gatire. 

5. Nucsoara

Acest condiment duce crumble-ul cu mere la un alt nivel, dar atentie! In cantitati mari, nucsoara este halucinogena si poate provoca convulsii din cauza continutului de miristicina.

6. Caju

Cojile de caju sunt toxice, iar toxina poate fi usor transferata in nuca, asa ca nucile caju trebuie intotdeauna gatite inainte de a fi consumate. Chiar si caju care sunt comercializate ca fiind crude au fost aburite sau decojite, astfel incat cojile sa nu contamineze nucile.

7. Ton

Fiind un peste pradator, tonul alb contine in mod natural niveluri ridicate de mercur. De aceea, se recomanda in general ca femeile insarcinate si copiii sa isi limiteze consumul de ton.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare