1. Capsune
Capsunele sunt in fruntea listei de fructe si legume care contin cele mai multe pesticide. Analiza unei singure mostre a dezvaluit reziduuri de nu mai putin de 22 de pesticide diferite, iar o treime dintre mostrele testate contineau 10 sau mai multe produse toxice.
2. Fasole rosie
Fasolea rosie uscata contine hemaglutinina, o toxina care poate provoca simptome digestive grave.
3. Sfecla rosie
Intre 2014 si 2018, departamentul de agricultura, pescuit si alimentatie din Quebec a inregistrat nu mai putin de 110 cazuri de intoxicatii alimentare cauzate de sfecla cruda. Pentru a evita varsaturile intense, sfecla trebuie gatita bine inainte de servire.
4. Cartofii
Ai curatat cartofii si ai descoperit ca au mizul verde? Indeparteaza-l! Aceas culoare este data de o substanta numita solanina care este extrem de periculoasa si care nu se distruge prin gatire.
5. Nucsoara
Acest condiment duce crumble-ul cu mere la un alt nivel, dar atentie! In cantitati mari, nucsoara este halucinogena si poate provoca convulsii din cauza continutului de miristicina.
6. Caju
Cojile de caju sunt toxice, iar toxina poate fi usor transferata in nuca, asa ca nucile caju trebuie intotdeauna gatite inainte de a fi consumate. Chiar si caju care sunt comercializate ca fiind crude au fost aburite sau decojite, astfel incat cojile sa nu contamineze nucile.
7. Ton
Fiind un peste pradator, tonul alb contine in mod natural niveluri ridicate de mercur. De aceea, se recomanda in general ca femeile insarcinate si copiii sa isi limiteze consumul de ton.