Dieta si nutritie

#cereale #ciocolata #colesterol #cancer #nuci #broccoli #longevitate

6 alimente care iti pot prelungi durata de viata

Calitatea vietii depinde de stilul de viata ales de fiecare. Alimentatia sanatoasa, exercitiile fizice, timpul de odihna, dar si mostenirea genetica sunt cativa dintre factorii care influenteaza sanatatea. Asadar, pentru a-ti pastra organismul sanatos, este important sa urmezi o dieta echilibrata. Iata cateva alimente care te vor ajuta sa te mentii sanatos si sa-ti prelungesti durata de viata.

1 Broccoli, protectie impotriva cancerului

Atat broccoli, cat si alte legume din familia cruciferelor ( varza, varza de Bruxelles, conopida), contin substante cu efecte anticancerigene. Broccoli contine compusi precum sulforafanul, luteina si zeaxantina, care ofera protectie impotriva cancerului.

2 Cereale integrale pentru sanatatea cardiovasculara

Cerealele integrale contin o varietate de antioxidanti si vitamine si au un continut scazut de grasimi. Fibrele solubile din cerealele integrale ajuta la scaderea colesterolului si previn formarea cheagurilor de sange, ce pot declansa atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale prin stimularea productiei de anticoagulanti naturali.

3 Fructe de padure, benefice pentru creier, oase si muschi

Frcutele de padure nu sunt doar delicioase, dar reprezinta si o reala sursa de sanatate, ajutand la imbunatatirea calitatii vietii. Fructele de padure contin antioxidanti, care protejeaza organismul fata de radicalii liberi si il mentine tanar pentru o perioada indelungata. Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, fructele de padure previn si vindeca tulburarile neurologice si ajuta la pastrarea sanatoasa a sistemului nervos central.

4 Ciocolata neagra lupta impotriva imbatranirii

Ciocolata neagra are un continut crescut de antioxidanti (flavonoizi), ce ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange si incetineste procesul de imbatranire.

5 Rosiile ajuta la prevenirea cancerului

Functia antioxidanta a licopenului din rosii protejeaza corpul impotriva anumitor tipuri de cancer, precum cancerul de prostata sau cancerul pulmonar.

6 Nucile scad nivelul colesterolului

Nucile contin vitamina E, magneziu, cupru, dar si acizi grasi Omega 3 care ajuta la diminuarea colesterolului din corp, impiedicand astfel formarea depozitelor de grasime pe artere.

Sursa foto: breastcancerbydrruddy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare