Dieta si nutritie

#condimente #sanatate #scortisoara #ghimbir

5 remedii din plante care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Condimentele pe care le ai in bucatarie sunt de obicei remedii bune pentru anumite probleme de sanatate, motiv pentru care ele nu trebuie sa iti lipseasca niciodata. Iata o lista cu 5 condimente pe care ar trebui sa le ai in bucatarie, dar si modalitatile in care acestea pot fi utilizate pentru sanatatea intregii familii.


Ghimbir


Radacina de ghimbir este un condiment care da un gust placut mancarurilor si care, pe langa asta, are o serie de beneficii pentru sanatate. In caz de greata , fie ca aceasta este provocata de o sarcina sau de  calatoria cu masina, consuma un varf de lingurita de pulbere de ghimbir si tine-o pe aceasta sub limba pentru cateva clipe. Intr-un timp foarte scurt, senzatia de voma va disparea.


Mai mult decat atat, ghimbirul trateaza indigestia. Atunci cand te confrunti cu dureri abdominale , gaze si balonare, mananca o bucata de tulpina proaspata de ghimbir.


De asemenea, despre ghimbir se spune ca tonifica organismul, il ajuta sa reziste la efort fizic prelungit, iar consumat in mod regulat are acelasi efect ca viagra.


Usturoi


Usturoiul este un condiment nelipsit din casele romanilor datorita gustului minunat pe care il da mancarii, iar medicii sustin ca usturoiul poate fi considerat un medicament natural, de nepretuit. Acesta contine uleiuri volatile, saruri minerale si are o serie de efecte terapeutice datorita proprietatilor antibiotice si antibacteriene pe care le are.


Usturoiul se consuma atunci cand se doreste prevenirea sau vindecarea racelii si a gripei, dar si pentru stimularea circulatiei sangelui. De asemenea, usturoiul este un condiment care lupta impotriva cancerului de colon, motiv pentru care medicii  recomanda sa il consumam cat mai des.



Menta


Menta este recunoscuta pentru aroma sa minunata, insa foarte putine persoane stiu ca aceasta planta este de fapt un medicament potrivit in cazuri de indigestie, diaree, greata si varsaturi, dureri de cap sau tulburari respiratorii.  Aroma mentei proaspete iti face ziua mai frumoasa si te scapa de migrene, in timp ce o cana cu ceai (fara zahar) calmeaza rapid problemele stomacului.



Scortisoara


Scortisoara, poate el mai bun si delicios condiment, este un remediu impotriva unor afectiuni grave cum ar fi impotenta sau infertiliatea. De asemenea, consumul de scortisoara reduce durerile menstruale, regleaza nivelul zaharului din sange si colesterolul, grabeste vindecarea infectiilor urinare si indeparteaza halena .


Totodata, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si impiedica alterarea alimentelor, ceea ce inseamna ca scortisoara este un conservant natural.


Piper


Piperul este poate unul dintre cele mai sanatoase condimente datorita efectelor sale puternice pe care la are asupra organismului bolnav. Piperul alunga tusea iritativa, lupta impotriva gripei, are efecte pozitive asupra tractului digestiv si ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi.


Totusi, fiind un condiment puternic, piperul nu este recomandat persoanelor care sufera de gastrita hiperacida sau hipertensiune, dar si celor care au tulburari ale sistemului nervos .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare