Dieta si nutritie

#bauturi #ceai #suc #lapte

Cele mai sanatoase bauturi

Atunci cand ne gandim la bauturi sanatoase, prima care ne vine in minte este apa. Exista insa si alte bauturi dietetice , care nu trebuie sa lipseasca din dieta. Multe bauturi au numeroase beneficii pentru sanatate. Unele bauturi ajuta la indigestie, altele trateaza osteoporoza, iar altele indeparteaza kilogramele nedorite.

 

Ceai verde
 

Ceaiul verde reduce riscul de osteoporoza, cancer si afectiuni cardiace . Contine cantitati importante de flavonoide si polifenoli, antioxidanti naturali care protejeaza celulele de substantele cancerigene. Inhiba procesul de crestere al tumorilor si neutralizeza radicalii liberi din organism.

Ceaiul verde protejeaza organismul de afectiunile cardiace, prin relaxarea vaselor de sange. Inhiba astfel formarea de cheaguri de sange care pot duce la atacuri de cord sau infarct. Ceaiul verde contine si fluoride, care ajuta la intarirea dintilor si la reducerea riscului de cariere.

Ceaiul verde contine 0 calorii.
 

Ceai de menta
 

Ceaiul de menta ajuta la indepartarea crampelor. Menta este un antispasmodic natural, relaxeaza muschii si combate durerile. Ceaiul de menta este si un remediu natural pentru imbunatatirea digestiei. Reduce contractiile musculare care provoaca gaze, umflaturi si balonari abdominale. Ceaiul de menta calmeaza durerile de cap, este benefic pentru ficat si este util si in starile de voma. Ceaiul de menta este util si in tratarea bolilor respiratorii si a racelilor si este folosit si pentru inhalatii.

Ceaiul de menta contine 0 calorii.

 

Sursa foto: travelvivi.com
 

Lapte degresat
 

Laptele degresat indeparteaza poftele alimentare si protejeaza de osteoporoza. Contine carbohidrati, proteine si grasime. Acestea se absorb usor in organism si genereaza energie pentru un timp indelungat. Stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Laptele degresat este o sursa idela de calciu si contine vitamina D, ceea ce ajuta la absorbtia calciului. Laptele degresat ajuta organismul sa lupte impotriva stocarii de grasime.

Laptele degresat contine 120 de calorii la o cana de 250 ml.
 

Lapte de soia


Laptele de soia reduce riscul bolilor cardiovasculare. Contine fibre solubile si proteine de soia, ceea ce ajuta la diminuarea nivelului de colesterol rau din sange. Laptele de soia fortifica organismul cu vitaminele A si D. Laptele de soai este benefic pentru femeile aflate la menopauza, datorita hormonilor naturali pe care ii contine.

Laptele de soia reduce si riscul aparitiei diabetului si scade nivelul de glucoza din sange. Reduce riscul de cancer de colon si ajuta la buna functionare a creierului.

Laptele de soia contine 81 de calorii la o cana de 250 ml.
 

Ciocolata calda
 

Ciocolata calda imbunatateste starea generala si protejeaza de bolile cardiovasculare. Ciocolata creste productia de serotonina, un hormon responsabil cu reglarea starii generale. Nivelul scazut de serotonina este asociat cu depresia. Cacaoa este bogata in polifenoli, antioxidanti naturale care protejeaza celulele de efectele nocive ale colesterolului.

Ciocolata calda contine 195 de calorii la o cana de 250 ml.

 

Sursa foto: foodnetwork.com
 

Suc de rosii
 

Sucul de rosii protejeaza organismul de numeroase afectiuni, precum diverse tipuri de cancer. Este o sursa importanta de lycopene, un antioxidant carereduce riscul de cancer de plamani si stomac. De asemenea, sucul de rosii protejeaza si de cancerul de pancreas, colon, esofag, san sau cervical. Sucul de rosii este benefic si pentru sanatatea inimii.

Sucul de rosii contine 31 de calorii la o cana de 200 de ml.
 

Suc de merisoare
 

Sucul de merisoare previne afectiunile gingivale. Antioxidantii din acest suc lupta impotriva infectiilor urinare, inhiband productia de bacterii. Sucul de merisoare contine proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, si uleiuri si saruri minerale. Este util si prentru bolile cardiovasculare si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. De asemenea, sucul de merisoare inhiba cresterea celulelor canceroase si restabileste nivelul normal al colesterolului.

Sucul de merisoare contine 140 de calorii la o cana de 250 ml.
 

Suc de portocale
 

Sucul de portocale este benefic pentru tratarea cataractei si a cancerului. Stimuleaza imunitarea si este o sursa importanta de vitamina C. Sucul de portocale este benefic si pentru prevenirea si tratarea cancerului de plamani. Vitamina C previne distrugerea celuleor si imbunatateste functionarea acestora. Sucul de portocale este util si pentru prevenirea infectiilor si a racelilor.

Sucul de portocale contine 115 calorii la o cana de 250 ml.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare