Dieta si nutritie

#cum sa slabesti # detoxifierea organismului #dieta #detoxifiere # dieta sarbatori

5 metode de a-ti detoxifia rapid organismul dupa masele de Sarbatori

Tentatiile de la masele de Sarbatori lasa urme adanci si cu greu iti revi la forma initiala daca nu iei masuri din timp. Iata cateva metode pentru a-ti detoxifia organismul, care nu implica nici diete drastice, nici sucuri cu gusturi ciudate. 

1. Renunta la cafea. Contrar conceptiei generale, cafeaua nu ajuta digestia asa cum iti imaginezi. In plus, este un declansator pentru pofta de dulce, care te va urmari toata ziua. In locul cafelei, incepe dimineata cu o cana de ceai verde. 

2. Hidrateaza-te! 6 pahare de apa fac minuni daca le bei zilnic. Pune si o felie de lamaie sau una de portocala pentru a oferi un impuls arderilor din organism. Scapi astfel de efectele paharelor de vin, tarie sau chiar vin fiert. 

3. Asigura-ti necesarul de fibre. Stii cat de importante sunt acestea pentru o digestie ca la carte, asa ca nu le ocoli la micul dejun. Mananca o portie sanatoasa de cereale integrale sau cereale din ovaz si vei simtii beneficiile.

4. Exercitii usoare. Incepe ziua cu cateva intinderi, fandari, exercitii simple de yoga, daca esti familiarizata cu ele. 10 minute vor oferi organismului tau impulsul pentru a pune sangele in miscare si a demara prcedul de ardere a grasimilor din organism. Daca te simti in forma, poti continua si cu cateva exercitii cardio. 

5. Renunta la zahar! Nu te amagi cu o renuntare partiala. Cateva zile consuma doar legume, fructe, fibre, fara dulciuri, deserturi si alimente procesate care pot ascunde zaharuri.

Urmeaza aceste sfaturi si vei fi pregatita de petrecerea de Revelion. Poti urma aceasta scurta si simpla cura de detoxifiere de cate ori doresti, insa este indicat sa nu faci excese alimentare prea des. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare