Dieta si nutritie

#fitness #dieta #greutate #bicicleta #kilograme in plus

4 moduri prin care iti mentii greutatea dupa ce slabesti

In lupta pentru un trup suplu si sanatos, nu cura de slabire este cea mai grea piatra de incercare. Statisticile arata ca majoritatea persoanelor care scapa de excesul ponderal prin dieta acumuleaza intr-un an 50% din greutatea pierduta. Asadar, modul in care reusesti sa iti mentii silueta dupa ce slabesti este provocarea suprema in razboiul cu colaceii din jurul taliei.

Sigur ca medicii nutritionisti au adunat liste intregi de recomandari pentru persoanele preocupate de mentinerea greutatii dupa respectarea unui regim de slabit. Cele mai importante dintre ele le afli mai jos!

1 Monitorizeaza-ti saptamanal greutatea

Odata ce ajungi sa zambesti de incantare cand privesti acul cantarului, ai tendinta sa crezi ca talia ta va ramane tot la fel de supla, indiferent de stilul de viata pe care il adopti in continuare. Aceasta este prima capcana pe care medicii iti recomanda sa o eviti: kilogramele in plus se pot depune pe nesimtite dupa ce abandonezi o dieta.

Ramai conectat de realitate si cantareste-te saptamanal. Este mult mai usor sa scapi rapid de 1-2 kilograme capatate dupa un weekend de excese, decat 5-6 kilograme pe care nu le-ai sesizat la timp.

2 Fa miscare inteligent

Pentru a-ti mentine greutatea fara sa mananci toata ziua numai salata, este ideal sa faci exercitii cardio de trei-patru ori pe saptamana. Daca nu iti place sala de fitness, alearga prin parc, urca si coboara multe scari, iesi la plimbare cu bicicleta sau joaca-te energic cu cainele la iarba verde.

Muschii tai vor lucra intens la arderea grasimilor, astfel incat tot ceea ce mananci in plus sa nu se vada imediat pe trupul tau.

3 Transforma dieta intr-un stil de viata

Aminteste-ti in permanenta ca, pentru a arata bine, nu poti sa revii la obiceiurile de odinioara, cand mancai mult si erai sedendar. In timpul dietei, organismul se obisnuieste cu o ratie mai mica de calorii, depozitandu-le rapid pe cele primite in plus. Fa din regimul alimentar care te-a ajutat sa slabesti un stil de viata. Odata ce te obisnuiesti cu el, nu vei mai fi nevoit sa incepi vreodata o dieta.

4 Fa-ti poftele culinare la micul dejun

Privarea de alimentele preferate iti provoaca o angoasa psihica teribila, deci te predispune oricand noilor excese, mai ales cand esti foarte vulnerabil. Nu iti refuza nimic in dieta, insa fa-ti poftele culinare (oricat de pacatoase) la micul dejun. Efortul din timpul zilei va fi suficient pentru arderea caloriilor, iar mintea ta va percepe ca iti permiti sa mananci orice, fara sa te ingrasi!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare