Dieta si nutritie

#alimente sezon cald #ovaz #peste #oua #fructe #batoane proteice #iaurt grecesc

15 alimente sanatoase pentru dieta din sezonul cald

Sezonul cald a sosit, iar in aceasta perioada este important sa acorzi o mai mare atentie alimentatiei. Un regim de viata sanatos te ajuta sa te mentii in forma si sa iti pastrezi organismul sanatos, dar si formele perfecte pentru a fi aratate pe plaja. Iata cateva dintre alimentele recomandate pentru dieta din sezonul cald!

1 Oua

Ouale reprezinta o sursa excelenta si ieftina de proteine. Nutritionistii recomanda consumul a cat mai multe albusuri de oua pe saptamana. In ceea ce priveste galbenusurile, unul pe zi este suficient, avertizeaza expertii.

2 Iaurt grecesc

Aceasta gustare bogata in proteine reprezinta un mic dejun sanatos si gustos. Este un produs cu un continut de grasime scazut, potrivit pentru dieta ta zilnica.

3 Peste

Produsele din peste sunt sarace in calorii, insa au un continut ridicat de proteine. Pentru o gustare rapida, poti alege sa prepari creveti, care iti vor da aportul de proteine necesar pentru intreaga zi.

4 Fructe

Fructele nu sunt doar un desert delicios, ci si o sursa importanta de minerale si antioxidanti, necesari pentru buna functionare a organismului. Acestea se pot consuma in fiecare anotimp si sunt ideale pentru dieta zilnica, intrucat sunt sarace in calorii, dar au un continut ridicat de fibre.

5 Legume

La fel ca fructele, si legumele sunt bogate in vitamine si minerale si au un continut scazut de calorii. Iti poti prepara rapid o salata pentru masa de pranz si te vei simti in forma tot restul zilei.

6 Ovaz

Aceste cereale sunt ideale pentru micul dejun si iti vor potoli foamea pana la masa de pranz. Amesteca ovazul cu lapte si iti vei incepe ziua cu energie si buna dispozitie.

7 Migdale

Migdalele sunt bogate in acizi grasi Omega-3 si sunt foarte satioase, potolind rapid pofta de mancare. Mananca migdale la micul dejun si vei fi in forma intreaga zi.

8 Avocado

Avocado are in compozitia sa mai multe tipuri de "grasimi bune", care ajuta la combaterea inflamatiilor din corp. Potrivit unor studii recente, atunci cand amesteci avocado cu alte alimente, acestea devin mai sanatoase.

9 Lapte

Un alt aliment benfic pentru dieta zilnica este laptele, care contine noua nutrienti esentiali care contribuie la imbunatatirea starii de sanatate.

10 Cartofi copti

Preparati cu ulei de masline, cruditati sau alte legume, cartofii copti nu ingrasa si sunt potriviti pentru una dintre mesele zilnice.

11 Hummus

Hummus este o mancare traditionala araba despre care se spune ar fi printre cele mai vechi mancaruri gatite in Orientul Mijlociu. Hummus este bogata in fibre si saraca in grasimi saturate.

12 Batoane proteice

Aceste gustari au mai putin de 200 de calorii si o cantitate redusa de zahar, motiv pentru care sunt potrivite in dieta ta zilnica.

13 Pui

Puiul fript, gatit cu cartofi copti si legume, este recomandat in dieta zilnica, pentru a-ti asigura aportul de proteine necesar organismului.

14 Apa

Organismul are nevoie de cat mai multa apa pe zi pentru a se mentine hidtratat. Incearca sa consumi cel putin doi litri de apa in fiecare zi. Daca nu poti sa o bei in stare naturala, poti adauga o felie de lamaie sau castravere pentru a-i schimba gustul.

15 Paine integrala

Doua felii de paine integrala la masa nu reprezinta o amenintare pentru silueta, intrucat si carbohidratii sunt benefici organismului, daca nu sunt consumati in exces.

Sursa foto: miamishoot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare