Cum sa...

#ucigasul din casa #plumb

Ucigasul din casa ta. Il folosesti zilnic, fara sa-ti dai seama la ce pericol te expui

Un studiu recent scoate la iveala detalii neasteptate. Potrivit acestuia, poluarea cu plumb a stat la baza a 5,5 milioane de decese cauzate de boli cardiovasculare la nivel mondial, in 2019. Totodata, a afectat capacitatile cognitive ale copiilor cu varsta sub cinci ani, in special in tarile in curs de dezvoltare.

 

Intoxicatia cu plumb este cauza multor boli, in special la copii. Plumbul poate fi gasit in alimente, vesela, ingrasaminte, etc. Concluzia specialistilor a fost ca intoxicatia cu plumb, care ar reprezenta o problema la fel de grava ca si poluarea aerului, este responsabila pentru 30% din decesele cauzate de boli cardiovasculare. Este o cifra enorma, iar autorii studiului spun ca rolul plumbului in bolile cardiovasculare ar fi, prin urmare, mai mare decat cel al fumatului sau al colesterolului.

De asemenea, intoxicatia cu plumb contribuie la bolile cardiovasculare. 

"Daca se confirma, (aceste rezultate) vor avea un impact major asupra sanatatii publice. Dar, in forma actuala, ele nu reprezinta decat o ipoteza interesanta", a declarat unul dintre autorii studiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului