Casa

#eliminare energii #energie stagnanta #ritual feng shui #purificare casa #purificare feng shui #feng shui #curatare casa

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Nu te mai simti bine in propria casa? Iata cum iti poti purifica locuinta

Cateodata simtim ca parca ne sufocam in propria locuinta sau ca indata ce intram in casa ne cuprinde o stare ciudata si o proasta dispozitie. Fie ca ne vine sa ne certam cu toti membrii familiei, fie nu vrem decat sa fim lasati in pace si sa ne indreptam direct spre dormitor, la somn, cand apar astfel de situatii este clar ca spatiul intim in care traim are nevoie de o curatenie generala.

Dar nu ne referim acum la mutat mobile si curatat praful de dedesubt - desi aceste manevre sunt des intalnite in practicile Feng Shui, iar un maestru specializat ne poate consilia cu precizie cum amenajam camerele in functie de punctele cardinale si de energia pe care o putem capta astfel - ci la practica PURIFICARII casei, a fiecarei incaperi si al fiecarui spatiu din care aceasta e alcatuita.

Orice locuinta, chiar si cele mai ordonate si curate, acumuleaza in interior ceea ce numim energie STAGNANTA, adica un camp rezidual care ramane prizonier in spatiul nostru vital si care da perturbari de stare si atmosfera. Cu alte cuvinte, acest reziduu ne afecteaza, in mod nevazut, felul cum ne simtim, felul cum dormim, felul cum interactionam cu ceilalti in intimitatea casei etc.

Si intocmai ritualului zilnic de deschidere a ferestrelor pentru a permite camerelor sa se re-oxigeneze dupa o noapte de somn, la fel exista si acest ritual de purificare, asemanator cu practica crestina a sfintirii casei cu tamaie, dar care se poate realiza chiar de catre cel care locuieste in casa, fara sa fie nevoie de o prezenta autorizata, cum ar fi un preot.

Cum efectuam propriu-zis aceasta curatare? Exista 3 pasi de baza pe care e bine sa-i urmam, dar fiecare dintre voi poate imbogati si personaliza procesul, in functie de preferinte si inspiratia proprie.

  1. Procurarea materialelor. Sunt necesare 3 elemente: un bol rezistent la caldura, un manuchi de plante sau lemne considerate sfinte si o cutie de chibrituri cu care sa se aprinda "ofranda". Cele mai des intalnite elemente care apar in astfel de ritualuri sunt salvia, pinul , lavanda (care pot fi achizitionate de-a gata in magazinele specializate sau pot fi culese, lasate la uscate si apoi legate in buchet, ca in fotografia de prezentare), sau lemnul de cedru si palo santo (de asemenea, disponibile in magazinele specializate).
  2. Setarea intentiei si a respiratiei. Inspiram si expiram profund, inchidem ochii si ne concentram gandurile pe procesul de dizolvare si eliminare a tuturor energiilor stagnante, vechi, negative care se afla in spatiul nostru vital.
  3. Pornim de la usa de la intrare si plimbam "torta" in sensul acelor de ceasornic, prin toate camerele si spatiile deschise sau inchise, cum ar fi dulapurile sau alte locuri de depozitare. Repetam rotatia de 3 ori si mentinem in gand, sau cu voce tare, intentia de curatare si purificare.

E important sa nu ne grabim si sa acordam 10-15 minute intregului proces, care se poate finaliza cu "sfintirea" propriului corp fizic - plimband fumul din crestet pana in talpi - si lasand plantele sa arda domol si sa-si indeplineasca rolul sacru de agenti de curatare. Putem realiza ritualul de cateva ori pe an sau ori de cate ori simtit ca avem nevoie de purificare spatiului (de exemplu, dupa o despartire, o afectiune fizica, o perioada de grele incercari) astfel ca starea noastra de spirit sa se schimbe si sa ne regasim bunadispozitia.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
 Georgia Deaconu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea