Cum sa...

#curatare ferestre # ferestre curate #ferestre

Ce trebuie sa faci pentru a avea ferestre curate pentru o perioada lunga de timp

Curatarea geamurilor poate fi de multe ori o munca destul de solicitanta. Daca vrei sa usurezi acest efort si sa te asiguri ca nu este nevoie sa le stergi des, foloseste trucul de mai jos.

 

Multe gospodine apeleaza la acest truc pentru a preveni acumularea prafului pe geamuri. Astfel, ele raman curate pentru mai mult timp. 

Ce ai nevoie? Exista multe ingrediente pe care le ai deja in casa, insa nu stiai ca le poti folosi intr-o astfel de situatie. 

Glicerina este foarte utila in lupta impotriva prafului si a murdariei. Toarna trei litri de apa intr-un recipient cu pulverizator si adauga o lingura de glicerina. De asemenea, poti sa adaugi si o lingura de amoniac. Agita bine produsul si pulverizeaza-l pe sticla. In situatia in care geamurile sunt foarte murdare, poti pune o cantitate mai mare de glicerina, Sticla trebuie spalata cu aceasta compozitie si apoi clatit cu apa curata. Ulterior, trebuie doar sa stergi bine suprafata. Acum casa ta va straluci, iar urmatoarea curatenie nu va fi necesara prea curand.

Totodata, murdaria de pe geamuri se poate indeparta usor cu ajutorul sapunului lichid de uz casnic sau de gudron. Chiar si esenta de otet si acidul citric fac fata poluarii de pe sticla. Un pahar de otet si doua linguri de acid citric vor indeparta rapid petele si dungile de pe geamuri.

Mai poti incerca si urmatoarea solutie: trei linguri de amidon de porumb intr-un litru de apa fierbinte si amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Lichidul se toarna intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza lichidul pe geamuri si oglinzi, apoi sterge-le cu o carpa din microfibra. Acest amestec simplu va reda ferestrelor si oglinzilor stralucirea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare