Cum sa...

#sfaturi curatenie #curatenie #curatenie casa

Lucruri pe care ar trebui sa le cureti in casa, dar uiti de cele mai multe ori

Cand vine vorba de curatenie sunt foarte multe detalii pe care le aveti zilnic in vedere, dar de cele mai multe ori sunt multe altele de care uitati, fara nici macar sa va dati seama de existenta lor. Din pacate, de cele mai multe ori acestea nu sunt simple greseli care trebuie trecute cu vederea. Daca tot sunt ignorate in timp, va pot pune sanatatea dumneavoastra si a familiei in pericol.

Nu trebuie insa sa va faceti deosebit de multe griji, pentru ca se pot rezolva usor aceste probleme in momentul in care le identificati si apoi reusiti sa le remediati. Cand vine vorba de curatenie nu exista nimic indeajuns de grav incat sa nu poata fi combatut cu produsele de curatenie potrivite.

In lista de mai jos, intocmita cu ajutorul specialistilor din spatele site-ului www.clinit.ro, am insiruit unele dintre cele mai comune erori cand vine vorba de curatenie, precum si lucrurile pe care ati uitat sa le igienizati in timp ce ati facut curatenie.

1. Pernele

E bine sa stiti ca pernele trebuie neaparat spalate la 3 sau 4 luni, la un program de spalare cu o temperatura scazuta. Daca nu va simtiti confortabil cand vine vorba de tot acest proces, puteti oricand apela la varianta unei curatatorii. In asa fel nu veti mai avea multe batai de cap in ceea ce priveste igienizarea acestora.

2. Ecranele

Pentru multi, stergerea de praf a acestor suprafete reprezinta o provocare, pentru ca este nevoie de produse speciale, dar si pentru ca intregul proces trebuie sa fie de o mare delicatete. Pot fi afectate foarte usor daca nu se foloseste o laveta moale sau un produs de calitate. Din aceasta cauza, de foarte multe ori se uita acest lucru mai mult sau mai putin intentionat. In timp veti realiza insa ca acest lucru aduce cu sine si un mare dezavantaj, ecranele vor arata foarte inestetic de la departare, iar calitatea imaginii va avea de suferit din cauza depunderilor de praf.

3. Dulapul

Nimeni nu va spune sa luati toate hainele din dulap si apoi sa il curatati cap coada. E indicat insa ca macar la o luna sa faceti o mica revizie a acestuia, sa vedeti ce haine se mai afla intr-o stare buna si ce umerase mai sunt utile. Dupa aceea, daca ramane un loc liber in dulap, unde nu sunt haine, e recomandat sa curatati acea zona cu o solutie care sa omoare bacteriile si sa schimbe mirosul din dulapul dumneavoastra. Veti vedea ca hainele nu vor mai avea mirosul acela de statut si ca va fi mai usor sa va gasiti lucrurile prin dulap. Cum s-ar spune, veti avea parte de un dublu avantaj.

4. Locuri mai putin vizibile

Nu conteaza daca e vorba de baie, bucatarie, dormitor, living sau hol, suprafetele cele mai periculoase si care ascund cele mai multe bacterii si alte feluri de microorganisme sunt spatiile care sunt cel mai putin vizibile si care nu au niciun fel de intrebuintare definita. De stiut ca data viitoare cand faceti curatenie sa aveti in vedere locurile libere de sub mobila sau cele pe care nu le-ati mai folosit de foarte mult timp.

In concluzie, nu uitati cat de importanta este curatenia facuta intr-un mod responsabil, nu doar atunci cand primiti in vizita oaspeti sau va pregatiti de un eveniment special. Nu trebuie sa faceti din acest lucru o obsesie, pentru ca folosirea excesiva a produselor de curatenie poate sa va provoace un disconfort. Facuta in mod responsabil, cu mare grija la produsele folosite, indepartarea murdariei va ajuta sa puteti crea din casa dumneavoastra un loc sigur, lipsit de microbi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului