Cum sa...

#mentinere racoare in casa #racoare in casa canicula #pastrare racore in casa #zile caniculare #canicula

Cum sa pastrezi racoarea in casa in zilele caniculare, fara sa folosesti aparatul de aer conditionat

Zilele caniculare pot fi extrem de neplacute si epuizante cand locuiesti la bloc. Cu toate acestea exista cateva metode simple si eficiente pentru a mentine temperatura racoroasa in interiorul casei tale, daca nu ai aer conditionat sau nu vrei sa-l folosesti. Iata ce trebuie sa faci! 

 

Aeriseste dimineata si seara

Unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a mentine racoarea in casa este sa aerisesti corect in timpul zilelor caniculare. Deschide ferestrele seara tarziu, si inchide-le dimineata, astfel incat incat, in locuinta ta, sa patrunda doar temepraturile scazute. Pentru a aerisi rapid, poti deschide ferestrele in parti opuse ale casei, astfel incat aerul sa poata circula liber.

Inchide geamurile in timpul zilei

Pe masura ce soarele isi face simtita prezenta si temperatura creste, este important sa inchizi ferestrele. Pentru a mentine racoarea in casa, ferestrele trebuie inchise in momentul in care temperaturile de afara sunt la acelasi nivel cu cele din casa. Daca continui sa lasi fereastra deschisa, odata ce temperatura de afara creste, va creste si cea din interior. 

Foloseste draperii pentru a impiedica soarele sa intre in casa

Pe langa rolul estetic, draperiile pot fi utile si in pastrarea racoarei in casa. Opteaza pentru draperii groase si opace, care pot bloca radiatiile solare si caldura. Trage draperiile in momentul in care soarele ajunge in dreptul ferestrei tale, pentru a evita ca acesta sa patrunda in casa si sa-ti incalzeasca locuinta.

Foloseste ventilatoare pentru a circula aerul

Ventilatoarele sunt excelente pentru a mentine aerul in miscare si pentru a crea o senzatie de racoare in casa. Amplaseaza ventilatoare in locurile strategice, cum ar fi in fata ferestrelor deschise sau in incaperile in care petreci cel mai mult timp. Poti, de asemenea, sa amplasezi oale cu gheata sau recipiente cu apa rece in fata ventilatoarelor pentru a crea o briza racoroasa.

Evita utilizarea aparatelor care genereaza caldura

Pe perioada zilelor caniculare, evita utilizarea excesiva a aparatelor care genereaza caldura in casa. De exemplu, evita sa gatesti pe aragaz sau in cuptor si incearca sa utilizezi alternative mai putin termogenice, cum ar fi gratarul sau cuptorul cu microunde. De asemenea, inlocuieste becurile incandescente cu cele cu LED, care genereaza mai putina caldura.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului