Cum sa...

#instalare aparate aer conditionat #amenzi usturatoare pentru romani #aparate de aer conditionat #amenzi

Amenzi pentru romanii care au aparate de aer conditionat in apartament. Ce regula trebuie sa respecti daca vrei sa scapi de amenda

Romanii care au instalate aparate de aer conditionat in apartamente risca amenzi uriase daca nu respecta o anumita regula. Din pacate, prea putini cunosc aceste detalii.

 

Acesta este si cazul unei femei din Constanta care a fost data in judecata pentru cele doua aparate de aer conditionat montate din propriul birou. Totl a inceput in 2018, cand vecinii au inceput sa se planga de situatia creata.

Femeia a fost amendata de Politia locala deoarece sistemul de evacuare al apei din cele doua aparate era pozitionat in dreptul usii de acces in cladire.

„In ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat in mod corespunzator eliminarea apei rezultate in urma utilizarii celor doua aparate de aer conditionat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producand astfel disconfort persoanelor care erau in sediul societatii comerciale ce are usa pozitionata sub aparatele de aer conditionat. S-a dispus ca sanctiune complementara in temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desfiintarea lucrarilor si aducerea terenului in starea initiala, mai exact asigurarea corespunzatoare a eliminarii apei rezultate in urma utilizarii instalatiei de climatizare, astfel incat sa nu afecteze imobilul sau dotarile acestuia sau sa produca disconfort persoanelor aflate in trecere“, se arata in hotararea judecatoreasca. 

In cadrul hotararii se arata ca femeia a ignorat masurile de protectia a mediului prin neasigurarea corespunzatoare a eliminarii apei rezultate in urma utilizarii aparatelor de aer conditionat. In hotarare se arata, de asemenea, ca acet lucru prezinta un grad de pericol social ridicat.

Pentru toate aceste neplaceri, femei a fost amendata cu nu mai putin de 500 de lei. De asemenea, a fost obligata sa desfiinteze aparatele de aer conditionat si sa le plasese intr-un loc in care sa nu produca disconfort.

”Fapta petentei de a ignora masurile cu caracter normativ instituite de autoritatile locale privind imbunatatirea activitatilor de gospodarire, protectia mediului, intretinere si infrumusetare a municipiului Constanta, prin neasigurarea corespunzatoare a eliminarii apei rezultate in urma utilizarii instalatiilor de climatizare, prezinta un grad de pericol social ridicat si trebuie sanctionata ca atare, in conditiile in care a produs si consecinte, determinand formularea unei sesizari impotriva sa“, se mai arata in hotararea judecatorilor, potrivit cancan.ro.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare