Cum sa...

# trusa prim ajutor #lucruri esentiale #paturi #conserve #apa #mancare

Lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai in casa

Pandemia de coronavirus, razboiul de la granita noastra si cutremurele din Turcia ne-au invatat pe multi dintre noi ca inca mai exista un adevar in motto-ul cercetasilor: "Fii pregatit". In pandemie, multi oameni care nu au avut o rezerva de hartie igienica sau de apa au regretat acest lucru, deoarece hartia igienica a disparut de pe rafturile multor magazine care au fost luate cu asalt.

Insa, lasand la o parte hartia igienica, exista o multime de alte articole pe care trebuie sa le ai la indemana in caz de urgenta. Si aici nu ne referim doar la pandemii, cutremure si razboaie. Este necesar sa fii pregatit pentru micile accidentari, pentru pene de curent uriase sau pentru dezastrele naturale. Iata ce nu trebui

1. Trusa de prim ajutor

Desigur, daca cineva este cu adevarat ranit, sunati la 112. Dar taieturile si zgarieturile minore trebuie doar curatate, dezinfectate si bandajate. Pentru toate acestea trebuie sa fii mereu pregatit, cu atat mai mult daca ai copii. Aceste lucruri nu trebuie sa lipseasca din casa si nici din masina.

2. Lanterne si baterii

Fie ca trebuie sa cauti dupa o canapea intunecata un telefon scapat, fie ca s-a intrerupt curentul si toata casa este intunecata, asigura-te ca ai la indemana o sursa de lumina portabila.

3. Baterii suplimentare

Telecomenzi, radiouri portabile, jucarii pentru copii - toate aceste lucruri si multe altele necesita baterii. Pastreaza un grup mixt de diferite marimi intr-un recipient usor accesibil, astfel incat sa poti inlocui rapid bateriile descarcate cu unele noi.

4. Conserve de alimente

Nu trebuie sa fit pregatit sa hranesti o armata. Insa este important sa ai cateva conserve de supa, fasole, unt de arahide, biscuiti si batoane de cereale in plus. De asemenea, ai putea dori sa ai un desfacator de conserve suplimentar, pentru orice eventualitate. Daca un viscol sau o furtuna puternica te blocheaza in casa, cel putin vei avea provizii pentru cateva zile.

5. Stingatorul de incendiu

Mai mult ca sigur nu vei avea un incendiu major in casa, dar pastrati la indemana un mic extinctor de incendiu, pentru orice eventualitate. Un prosop de hartie asezat prea aproape de arzatorul aragazului poate sa se aprinda ca o racheta, iar tu vei fi fericit ca ai fost pregatit.

6. Un piston pentru fiecare baie

Poate ca desfundatoarele nu sunt cea mai glamouroasa achizitie pe care o poti face, dar cand ai nevoie de unul, chiar ai nevoie de unul. Nu te multumi sa muti unul din baie in baie. Este important sa ai unul pentru fiecare baie.

7. Dispozitiv de indepartare a infundarii scurgerilor

Ati stat vreodata in dus si ati observat ca apa incepe sa se adune in jurul picioarelor? S-ar putea sa fie timpul sa chemi un instalator pentru o reparatie costisitoare, sau ar putea fi vorba doar de o infundatura de par pe care o simpla solutie de desfundare o va rezolva.  Este important sa ai intotdeauna in casa o astfel de solutie.

8. Scara mica sau scaunel

Nu ai nevoie de o scara uriasa. Dar, uneori, este atat de util sa ai un mic impuls de inaltime, in conditii de siguranta, fie ca vrei sa schimbi un bec intr-un plafonier sau sa scoti acea forma de tort pe care o folosesti foarte rar si ai pus-o pe raftul de sus al dulapului. 

9. Perne si paturi suplimentare

Oaspetii neasteptati au nevoie de lenjerie de pat, fie ca este vorba de pretenii adolescentului tau, de socrii care te viziteaza in weekend, de prietni sau alte rude care vor dormi la tine o noapte sau mai multe. Nu este nevoie sa aprovizionezi un intreg dulap de lenjerie, dar cateva paturi si perne suplimentare sunt intotdeauna apreciate.

10. Periute de dinti suplimentare

Si vorbind de oaspeti neasteptati o periuta de dinti este singurul obiect pe care nu il poti imprumuta pentru o noapte. Este prea personala! Din fericire, este ieftin sa achizitionezi cateva periute de dinti pe care sa le pastrezi pentru oaspeti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului