Cresterea copilului

# program dezvoltare personala #dezvoltare personala

Programele de dezvoltare personala pentru copii, instrumente coerente care stimuleaza potentialul fiecarui participant!

Fiecare copil este diferit si, prin urmare, fiecare proces de dezvoltare variaza in functie de individ. Din acest motiv, este esentiala crearea unor programe de studiu care stimuleaza si urmaresc atingerea potentialului fiecarui copil prin training, sprijin constant si evaluare neintrerupta. In acest sens, sistemul suplimentar de cursuri dezvoltare personala pentru copii completeaza perfect sistemul educational scolar, ajutand participantii cu varste intre 11 si 14 ani sa se autocunoasca.

 

Avantajele pe termen lung ale acestor module sunt colosale, acestea aducand imbunatatiri in toate planurile vietii. Fie ca este vorba de evolutia din mediul scolar, fie de progresul in mediul social, notiunile practice axate pe invatarea experientiala contribuie la o dezvoltare multilaterala importanta. 

Notiuni practice pentru autocunoastere

Punctul forte al modulelor de dezvoltare personala copii consta in aplicabilitatea informatiilor si tehnicilor predate, in situatiile de zi cu zi. Conceptul pe care se bazeaza aceste cursuri este in prezent unul care inregistreaza rezultate din cele mai bune, acesta fiind cel mai apropiat de capacitatea de invatare nativa cu care fiecare persoana este inzestrata. Succesul se datoreaza faptului ca sistemul este orientat in primul rand pe autocunoastere.

Acest proces, crucial in viata fiecarui individ de altfel, ocupa, deseori, planul secund, mai ales in prima parte a vietii, atentia fiind directionata indeosebi pe acumularea cunostintelor strict educative. Sistemul experiential, insa, schimba aceasta abordare uzuala, ocupandu-se preponderent de evidentierea calitatilor si talentelor de care dispun copiii in mod nativ.

Aducerea in prim-plan a punctelor forte, dar si a punctelor slabe sau sensibile, ii ajuta pe copii sa constientizeze mai bine, inca de la o varsta frageda, potentialul fantastic pe care il au, dar si laturile deficitare pe care trebuie sa si le imbunatateasca.

Incredere in fortele proprii

Avand o idee clara asupra personalitatii lor, copiii capata o incredere de sine mai mare. Metodologia de lucru abordata in cadrul programelor de dezvoltare personala pentru copii ii ajuta in acest fel sa isi cizeleze inteligenta emotionala, interpersonala si intrapersonala. Acest aspect contribuie la formarea unui caracter puternic si la implementarea unui mindset de invingator.

Calitatile necesare unui lider, motivatia, creativitatea, empatia, gandirea critica si analitica sunt tratate pe larg pe parcursul sesiunilor de curs. Prin exemple clare, exercitii de role-play, scenarii inspirate din viata cotidiana si numeroase activitati ce vizeaza comunicarea, copiii invata sa ii asculte pe ceilalti, sa isi exprime fara teama opiniile, in mod argumentat si sa se angajeze in discutii contradictorii constructive fara a se lasa dominati de emotiile negative.

Comunicare constructiva

Dezvoltarea comunicarii ii va ajuta atat la scoala, cat si in relatiile cu cei din jur. Cunoasterea diferentelor existente intre cele 3 tipuri de comunicare: verbala, non-verbala si paraverbala, reprezinta un atu pentru copii in incercarea de a se integra cu usurinta in colectivitate, de a se face remarcati sau de a construi relatii benefice si durabile. Tocmai de aceea, comunicarea este tratata cu mare atentie in cadrul unor cursuri dezvoltare personala pentru copii.

Mediul interactiv in care se desfasoara aceste module este un alt avantaj pentru participanti. Grupele alcatuite din cel mult 12 cursanti ofera posibilitatea profesorilor sa se ocupe indeaproape de fiecare copil, putand acorda un feedback autentic in timp real. In acest mediu, fiecare provocare poate fi transformata intr-o oportunitate de crestere, invatarea prin exercitiu practic deschizand usi catre un viitor de succes.

Programele de dezvoltare personala copii sunt, asadar, instrumente minunate pentru cei cu varsta intre 11 si 14 ani. Daca ai un copil care se incadreaza in acest segment, ofera-i un cadou care il va ajuta intreaga viata, inscriindu-l la aceste module!

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului