Cresterea copilului

#efecte devastatoare #ecrane #copii

Efectele devastatoare pe care ecranele le au asupra dezvoltarii copiilor

 

Un studiu recent, realizat in Japonia, care s-a intins pe parcursul a patru ani de zile, a scos la iveala efectele grave ale timpului indelungat petrecut in fata ecranelor, mai ales in cazul copiilor.

Despre copii de un an specialistii spun ca cand au acces excesiv la tehnologie, efectele sunt daunatoare atat pentru psihic, cat si pentru fizic.  Astfel, cei mici au dezvoltat tulburari de comportament, probleme de adaptare sociala, un limbaj foarte sarac in cuvinte sau intarziere mentala. Studiul arata ca cei care au stat cu ochi in telefoane aproximativ patru ore pe zi au fost de trei ori mai predispusi la intarzieri serioase in limbaj. 

Efecte si mai grave s-au descoperit la copiii care au petrecut peste patru ore pe zi cu telefonul in mana. La nivel fizic au fost indemnati la sedentarism si au avut efecte negative si asupra vederii. De asemenea, si calitatea somnului le-a fost afectata. 

Concluzia a fost ca accesul copiilor la telefoane sau tablete trebuie sa fie limitat. De asemenea, se recomanda sa aiba cat mai multe activitati fizice care le garanteaza cel putin noua ore de somn pe noapte. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare