Fie ca este consumat ca bautura cu cacao, fie alaturi de cereale sau in diferite preparate, laptele de capra nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copiilor.
Laptele de capra contine substante nutritive mai usor de asimilat de catre organism. Vitamina A, D, vitaminele din grupul B (tiamina – vitamina B1, riboflavina – vitamina B2, niacina – vitamina B3, - acid pantotenic – vitamina B5, vitamina B6, acid folic – vitamina B9, biotina – vitamina B7 si, poate in mod esential, vitamina B12), dar si vitamina C. De asemenea, contine proteine, seleniu, magneziu, calciu, fosfor, potasiu si fibre.
Acest tip de lapte este benefic pentru imunitate datorita vitaminei A pe care o contine. Caprele sintetizeaza tot carotenul din alimentatie in vitamina A. Totodata, este un tip de lapte usor de digerat. Include oligozaharide, cu multiple beneficii. Dintre efectele impresionante pe care oligozaharidele le au in organism amintim: protectia florei intestinale impotriva agentilor patogeni, dezvoltarea creierului si a sistemului nervos.