Cresterea copilului

#beneficii copii #lapte de capra #lapte

Laptele de capra, beneficii uriase pentru copii. Cum sa-l oferi celor mici

Faptul ca laptele de capra contine multe vitamine si nutrienti in comparatie cu cel de vaca este deja cunoscut de foarte multi oameni. Specialistii recomanda introducerea acestora in alimentatia copiilor. Afla de mai jos care sunt beneficiile!

Fie ca este consumat ca bautura cu cacao, fie alaturi de cereale sau in diferite preparate, laptele de capra nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copiilor. 

Laptele de capra contine substante nutritive mai usor de asimilat de catre organism. Vitamina A, D, vitaminele din grupul B (tiamina – vitamina B1, riboflavina – vitamina B2, niacina – vitamina B3, - acid pantotenic – vitamina B5, vitamina B6, acid folic – vitamina B9, biotina – vitamina B7 si, poate in mod esential, vitamina B12), dar si vitamina C. De asemenea, contine proteine, seleniu, magneziu, calciu, fosfor, potasiu si fibre. 

Acest tip de lapte este benefic pentru imunitate datorita vitaminei A pe care o contine. Caprele sintetizeaza tot carotenul din alimentatie in vitamina A. Totodata, este un tip de lapte usor de digerat. Include oligozaharide, cu multiple beneficii. Dintre efectele impresionante pe care oligozaharidele le au in organism amintim: protectia florei intestinale impotriva agentilor patogeni, dezvoltarea creierului si a sistemului nervos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului