Cresterea copilului

#deprimant #copii deprimati #copii #parinti

Studiu: crestem cei mai deprimanti copii. Ce greseli fac parintii din ziua de azi

 

In copilaria multor adulti de astazi nu se tinea cont de parerea copiilor, de preferintele in materie de mancare, haine si, uneori, se ajungea chiar si la o palma peste fund, daca copilul intrecea masura. Astazi lucrurile stau complet diferit, motiv pentru care specialistii au ajuns la o concluzie.

Abigail Shrier a scris o carte si s-a documentat temeinic pentru ea. Volumul autoarei contine buna parte din experienta personala, dar si o analiza veridica a generatiei actuale de copii. Scriitoarea sustine ca foarte multi parinti din zilele noastre vor sa isi creasca copiii diferit fata de cum au crescut ei.

In prezent, parintii isi doresc copii fericiti, astfel ca apeleaza la ajutor in parenting. Nu mai exista pedepse fizice niciodata, iar cei care au copii fac tot posibilul sa nu ii traumatizeze. La scoala se vorbeste tot mai des despre  bullying si sanatate mentala, se atrage atentia supra sentimentelor fiecaruia, se cer consilieri si acceptarea individuala.

Psihologul Jean Twenge, profesor la Universitatea de Stat din San Diego, e de parere ca Generatia Z, adica cei nascuti intre 1995 si 2012, nu mai au ca prioritati mersul la intalniri romantice, obtinerea permisului auto sau a unui job ori socializarea. Totodata, nu beneficiaza de promovari profesionale la fel de mult ca generatiile dinainte de ei, de mariaj sau de maternitate/paternitate. 

Specialistii spun ca toate interventiile asupra copiilor nostri au efecte secundare. Protejati in exces, copiilor le e teama sa creasca, iar, la maturitate, isi suna mama de zeci de ori inainte de-a intra la un interviu pentru un job, spre exemplu. Acestia au mai subliniat existenta  unor tehnici practicate de psihologi in sedintele de terapie cu copiii, care sunt mai mult daunatoare decat benefice. Copiilor li se spune de mici constant sa isi prioritizeze propriile sentimente. Toate acestea s-au dovedit a avea efecte negative asupra copiilor. Expertii spun ca se practica in exces si cu urmari daunatoare pentru stare psihica a celor mici. Este sau nu asa?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului