Cresterea copilului

#afectare fiica #tratare sotie #sotie

Fiica ta vede cum iti tratezi sotia si o poate afecta pe viata

 

De multe ori am vazut pe retelele de socializare meme-uri in care femeile sustin ca modelul lor intr-o relatie este modul in care tatal lor s-a purtat cu mama lor si, desi pare o gluma, nu este. Fiica ta observa cum iti tratezi sotia la bine si la rau, reactiile si detaliile tale, pe care le va lua ca exemplu atunci cand isi va cauta o relatie.

Acest lucru este explicat si de psihologi. Adesea, copiii ai caror parinti au avut o relatie abuziva vor ajunge sa aiba, la randul lor, o relatie abuziva. Acest lucru se intampla in mod inconstient, deoarece oamenii reusesc sa atraga ceea ce cred ca merita sau ceea ce au vazut in familie si le este familiar. Putini sunt cei care ajung, ca adulti, sa-si dea seama ce este gresit in relatiile dintre parintii lor si sa incerce sa stea departe de astfel de tipare.

TikTokerul Naran Xadul da deseori sfaturi pentru parinti, iar intr-un video s-a adresat tatilor, povestind despre cum fiicele lor observa cum isi trateaza sotiile. De multe ori am auzit ca povestile se repeta si s-ar putea ca acest lucru sa nu fie in totalitate adevarat, totusi, fiicele iau ca exemplu modul in care cauta sa fie iubite si tratate din exemplul care le-a fost dat acasa.

Cum vrei ca fiica ta sa fie tratata in viitor?

Un sfat care a fost dat de multi este ca, inainte de a trata o femeie rau, ar trebui sa te gandesti cum ai vrea sa fie tratate mama ta, fiica ta, surorile tale. Acest sfat poate fi supraevaluat, insa are mult sens atunci cand realizezi consecintele pe care le poate avea asupra faptului de a fi un model de urmat.

Nnaran Xadul, explica cum fiicele observa cum tatii lor le raspund sotiilor, cum le tin de mana in momentele de fericire, dar si in cele dificile. Un alt lucru pe care fetele il observa este modul in care li se acorda cu adevarat atentie sotiilor sau daca, pur si simplu sunt ignorate de sotii lor. 

Toate aceste comportamente vor fi luate in considerare de fete atunci cand isi vor cauta un partener in viitor. In functie de comportamentul tau cu sotia ta este modul in care fiica ta va cauta sa fie iubita si tratata de viitorul ei partener.

Prin urmare, daca vrei ca fiica ta sa fie tratata cu respect de viitorul ei partener, trebuie sa faci acelasi lucru cu sotia ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului