Cresterea copilului

#baut apa #hidratare #copii

Cum sa-ti ajuti copilul sa se hidrateze pe timp de canicula

Pe masura ce temperaturile cresc si ne confruntam cu tot mai multe zile caniculare, este esential sa te asiguri ca micutii tai se hidrateaza corespunzator. Deshidratarea poate fi periculoasa pentru sanatatea lor, iar copiii sunt mai susceptibili sa se deshidrateze mult mai rapid decat adultii. Iata cateva sfaturi si strategii pentru a-ti ajuta copilul sa se hidrateze corect in timpul verii, dar mai ales a zilelor caniculare.

Asigura-te ca au intotdeauna apa la dispozitie

Fa in asa fel incat copilul tau sa aiba mereu acces la apa potabila. Poti invata copilul sa-si ia mereu o sticla de apa cu el oriunde merge. Invata-l sa-si umple sticla de apa inainte de a pleca de acasa si sa o reumple ori de cate ori este nevoie.

Oferteaza alternative sanatoase la bauturile din comert

In loc sa le oferi bauturi dulci si pline de zahar, incearca sa le oferi alternative sanatoase. Sucurile de fructe naturale, preparate acasa, apa de cocos si ceaiurile reci fara zahar pot fi optiuni excelente pentru a-i pastra hidratati pe copii in timpul caniculei.

Serveste-l cu limonada

Limonada este bautura favorita a verii, atat pentru copii cat si pentru adulti. Prepara acasa o limonada delicioasa cu lamaie, in care poti adauga frunze de menta sau bucuioc ori diverse fructe, dupa preferinta. Serveste-o in pahare inalte, cu paie si cuburi de gheata. Micutul tau va fi incat de gustul si aspectul acesteia. 

Include alimente bogate in apa in dieta copilului

Pe langa bauturi, poti adauga in alimentatia copilului alimente care au un continut ridicat de apa. Pepenele verde, castravetii, pepenele galben, strugurii si portocalele sunt cateva exemple de fructe si legume care ii pot ajuta sa se hidrateze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului