Cresterea copilului

# educatoare agresiva #condamnare #educatoare #inchisoare

Educatoare condamnata la inchisoare dupa ce a batut un copil si a strans de gat un altul

O educatoare din Arges a fost condamnata la inchisoare cu suspendare. Aceasta a strans de gat o fetita pe care o avea in grija, de fata cu ceilalti copii.

 

Nu este singurul copil agresat de educatoare. Alti doi copii au fost agresati. Toate ororile la care au fost supusi micutii pe care ii avea in grija au fost aflate in momentul in care unul dintre parinti a sesizat ranile pe care copilul le avea in momentul in care s-a intors acasa.

Un parinte a reclamat ca educatoarea l-ar fi trantit atat de tare pe copil pe olita, incat aceasta s-a spart si l-a ranit. Acesta este momentul in care s-a aflat totul si au inceput sa vina si alte plangeri din partea altor parinti.

Mai mult, educatoarea a strans de gat un alt copil, o fetita, in fata celorlalti copii.

„In calitate de educator puericultor in cadrul Cresei nr. 6 Trivale, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, in ziua de 20.04.2022, a trantit-o cu fundul de o olita din plastic, de asa natura incat a fost sparta olita din plastic, pe persoana in varsta de 3 ani si 4 luni, provocandu-i acesteia o vanataie in proximitatea zonei intime, iar la data de 04.05.2022 a strans-o cu mana de zona gatului pe minora, provocandu-i suferinte fizice”, se arata in rechizitoriul citat de jurnalistii de la argesexpres.ro.

Procurorii au mai notat ca „in calitate de educator puericultor in cadrul Cresei nr. 6 Trivale, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, la data de 11.04.2022, a lovit cu palma in zona fetei pe persoana vatamata in varsta de 3 ani si 3 luni, aceasta cazand cu fata la nivelul solului, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au produs o sangerare la nivelul nasului”.

Ce pedeapsa a primit educatoarea

Ororile la care micutii au fost supusi au iesit, in cele din urma, la iveala, iar educatoarea a fost trimisa in judecata. Aceasta s-a ales cu inchisoare cu suspendare, cu munca in folosul comunitatii, dar si cu obligatia de a plati daune morale in valoare de 5.000 de lei. In plus, nu aceasta nu mai are dreptul de a profesa in domeniul educatiei.

Femeia ocupa functia de educator-puericultor la o cresa din Pitesti. Aceasta a fost trimisa in judecata pe 29 iunie 2022, iar dupa un an a fost gasita vinovata.

Aceasta a primit o condamnare de un an si 9 luni de inchisoare pentru o fapta de purtare abuziva, comisa in data de 11 aprilie 2022 si la 2 ani si cinci luni inchisoare pentru purtare abuziva in forma continuata, fapte comise 20 aprilie si 4 mai 2022.

„Contopeste cele doua pedepse, de 1 an si 9 luni inchisoare si 2 ani si 5 luni de inchisoare si aplica pedeapsa cea mai grea de de 2 ani si 5 luni de inchisoare, la care se adauga sporul obligatoriu de 7 luni inchisoare (o treime din 1 an si 9 luni inchisoare), in final inculpata I.P urmand sa fie condamnata la pedeapsa rezultanta de 3 ani de inchisoare”, a stabilit Judecatoria Pitesti care a dispus suspendarea executarii pedepsei, scrie News.ro.

Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, instanta de judecata a aplicat inculpatei pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii mai multor drepturi, intre care dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat precum si dreptul de a exercita profesia de educator puericultor si de a desfasura o activitate care implica contactul direct si sistematic cu persoane minore cu varste mai fragede de 15 ani, interdictii valabile pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii.

De asemenea, femeia a fost obligata sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Pitesti sau Agentiei Pentru Protectia Mediului Arges, pe o perioada de 100 de zile.

In plus, judecatorii au decis ca femeia sa plateasca daune morale in valoare de 5000 de lei.

Sentinta nu este insa una definitiva si poate fi atacata cu apel, in termen de 10 zile de la comunicare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului