Cresterea copilului

# copii atrasi de carti #carti copii #carti

Cum sa ii faci pe cei mici sa fie atrasi de carti?

Toti copiii au o imaginatie bogata, care din pacate se pierde cu cat inainteaza in varsta. De aceea, este bine sa le starnim interesul pentru diferite activitati recreative, care sa ramana cu ei si chiar sa ii ajute sa se dezvolte. Literatura, povestile vin la pachet cu lumi fictionale in care cei mici se pot pierde si chiar sa devina ei proprii creatori. Studiile arata ca cei mici obisnuiti sa citeasca devin adulti mai rabdatori si cu o gandire orientata spre rezolvare. De asemenea, cititul ridica nivelul inteligentei emotionale, un lucru important si care ii va ajuta pe micuti sa navigheze in aceasta lume.      

Cumpara-le carti inca de la un an

Chiar daca par micuti, cei mici sunt foarte atenti si absorb informatia cel mai bine in primii ani de viata. De aceea, este bine, chiar daca ei nu stiu sa citeasca inca, sa ii apropiem de carti, sa le aratam imagini si sa incercam sa le explicam ceea ce le citim. Vor invata mult mai repede alfabetul astfel si vor deprinde abilitati atat artistice, cat si practice. De asemenea, nu trebuie mereu sa fie carti de literatura, pot fi si Activity Books, care sunt foarte interactive pentru cei mici.

Citeste cu ei

Cititul cu cei mici este un timp pretios petrecut cu ei. Copiii nu fac ce le spui sa faca, ei fac ceea ce te vad pe tine facand, caci in ochii lor noi suntem niste modele. Astfel, crescand regasim in ei obiceiurile noastre. Atfel, de ce sa nu observi ca au preluat un obicei sanatos si ajutator? De asemenea, aceasta activitate poate fi realizata inainte de culcare, devenind parte din rutina lor. Stim toti cat de fastuoasa este viata, este important sa ne mai oprim si sa ne bucuram de acele clipe inedite intrand in lumea povestilor.

Alege carti potrivite varstei  lor 

Multi copii refuza sa citeasca din simplul motiv ca nu au descoperit cartile potrivite. Clasicii nu sunt tocmai pe gustul copiilor, de aceea ii putem incuraja sa isi aleaga ei cartile. Putem sa ii luam cu noi la librarie si sa le aratam cateva carti dintre care sa aleaga ei. Literatura pentru copii este vasta si mult mai potrivita gusturilor lor.

Pe de alta parte, cititul intr-o limba straina antreneaza creierul si devine mult mai usor pentru un copil sa invete limba respectiva odata ce a auzit-o inca de cand era mic. Astfel, cititul este una dintre cele mai importante activitati pe care le putem desfasura alaturi de cei micuti. Cum copiii deja necesita un buget destul de mare, noi te ajutam cu o recomandare de unde poti gasi cele mai bune si dragute titluri pentru prichindei. Antic ExLibris are o gama variata de sute de produse menite sa ii ajute pe cei mici sa dispara in lumea povestiilor. Antic ExLibris este o librarie specializata pe continut in limba engleza si, partea si mai buna, au mii de titluri la preturi avantajoase, perfecte pentru parinti.

FOTO: unplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului