Cresterea copilului

# tatuaje temporare #tatuaje copii #copii

Tatuaje pentru copii – da sau nu?

Avantajele lumii moderne in care traim sunt nenumarate. De la libertatea de a vizita lumea intreaga si de a invata din culturile sale, pana la stilul pe care il putem adopta fiecare dintre noi. Acest lucru este valabil si pentru copii. Acum, cei mici au posibilitatea sa opteze chiar pentru tatuaje pentru copii – colorate, jucause, non-alergenice si, desigur, temporare. Ar trebui sau nu sa iti lasi copilul sa foloseasca tatuaje temporare? Discutam pe larg in acest articol! Tatuajele pentru copii si reactiile adultilor la ele

Tatuajele pentru copii sunt privite de adulti cu viziuni impartite. In timp ce unii dintre parinti nici nu isi pot imagina sa le permita copiilor sa aiba tatuaje temporare din cauza faptului ca le asociaza cu ceva rau, alti parinti inteleg insemnatatea si enigmele ce inconjoara tatuajele in cultura africana, motiv pentru care ii incurajeaza pe cei mici sa foloseasca puterea simbolurilor din aceste tatuaje temporare pentru copii.

Nu va vom plictisi cu istoria tatuajelor. Aceasta este una extrem de complexa si plina de insemnatate si mister, insa va vom spune ca cererea pe piata pentru tatuaje de copii este foarte mare. De aceea, noi ne-am deschis inima fata de ele, ne-am documentat si am gasit cele mai frumoase tatuaje pentru copii in selectia Kidiko.

Diversitatea de modele a tatuajelor infantile

Noi incercam pe cat de mult posibil sa nu facem o triere drastica intre produse pentru fetite si produse pentru baietei, motiv pentru care apreciem faptul ca modelele de tatuaje infantile din selectia Kidiko.ro sunt potrivite pentru ambele sexe.

Tatuaje temporare frumoase, reprezentand simboluri des intalnite in lumea celor mici, cum ar fi animale, pirati si multe altele, tatuaje fluorescente, tatuaje metalice – toate acestea sunt extrem de sigure pentru pielea celor mici si extrem de usor de aplicat. Despre toate aceste aspecte vom vorbi putin mai jos.

Pentru ce varsta sunt recomandate tatuajele pentru copii?

Limita de varsta superioara pentru tatuaje nu exista, insa noua ne place sa spunem in gluma ca aceasta este de 103 ani. :)

In ceea ce priveste limita inferioara de varsta, aceasta este de 3 ani. Motivele pentru care aceasta limita de varsta se impune nu este pentru ca ar avea vreun efect negativ asupra pielii, ci pentru ca seturile de tatuaje implica utilizarea unui foarfece si contin piese mici, ce ar putea fi inghitite de copiii cu varsta sub 3 ani.

Din ce sunt realizate tatuajele pentru copii?

Tatuajele pentru copii sunt create asa incat sa poata fi indepartate usor la spalarea cu apa si sapun. Din acest motiv, cerneala folosita nu este una de lunga durata, care sa pateze pielea celui mic ori care sa se indeparteze cu dificultate.

Cerneala tatuajelor temporare este realizata din seminte de soia, ceea ce o face atat complet vegetala, cat si antialergica pentru copii sau pentru adulti.

Cum se aplica tatuajele temporare pentru copii?

In primul rand, veti observa faptul ca pe o coala de hartie speciala pentru tatuaje sunt amplasate mai multe modele. Asadar, primul pas este acela de a decupa cu un foarfece forma pe care doriti sa o lipiti pe pielea celui mic.

Dezlipiti folia de plastic ce acopera tatuajul, iar apoi il lipiti cu fata in jos pe zona de piele unde doriti sa il realizati. Cu un burete umed sau cu o carpa umeda, masati usor tatuajul pana se inmoaie complet hartia, timp in care numarati pana la 30. Chiar daca hartia s-a inmuiat deja, ramaneti cu presiunea aplicata in continuare peste ea pana ajungeti la 30 de secunde. Apoi inlaturati hartia si gata, copilul dumneavoastra are un tatuaj frumos si colorat!

Cum aleg un model de tatuaj pentru un copil?

Daca doriti sa faceti o surpriza unui copil, incercati sa aflati ce preferinte are. Daca nu aveti cum afla acest lucru fara sa stricati surpriza, puneti-va in pielea sa: copiii, de cele mai multe ori, opteaza pentru modele trasnite, care mai de care mai colorate si mai amuzante.

Concluzii: tatuajele pentru copii – da sau nu?

Din punctul nostru de vedere, tatuajele temporare pentru copii primesc un mare DA. Tatuajele ii ajuta pe cei mici sa isi deschida mintea si sa isi defineasca un stil propriu.

Va invitam, dragi parinti, sa imbratisam necunoscutul, sa avem curiozitatea sa il descoperim si sa lasam o lume mai buna si mai toleranta pentru cei ce vin din urma noastra - copiii nostri. Indiferent ce prejudecati aveti fata de tatuaje, noi va amintim ca sunt foarte amuzante, 100% sigure pentru piele si ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte simtul estetic!

FOTO: kidiko.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare