Cresterea copilului

#sfaturi #mamici #produse

Sfaturi si produse utile pentru proaspetele mamici

Primele saptamani dupa nastere pot fi extrem de obositoare, asa ca in astfel de momente, este important ca fiecare proaspata mamica sa fie atenta cu alimentatia, cu orele de odihna si cu produsele pe care le foloseste. Tocmai de aceea, venim in ajutorul proaspetelor mamici cu o serie de sfaturi esentiale si cu cateva recomandari de produse pentru ingrijirea mamei si a copiilor.

 

Iesi la plimbare cu bebelusul tau

Este important ca dupa nastere sa iti reiei usor activitatile, iar plimbarile prin parc pot fi cea mai buna idee, pentru ca astfel, poti face mai multa miscare si in acelasi timp, iti vei petrece timp si cu bebelusul tau. Insa, pentru plimbari ar fi ideal sa alegi un carucior de mici dimensiuni, care sa fie usor de transportat, mai ales in zonele unde se afla scari.  De asemenea, poti alege si un marsupiu special, care iti permite sa il tii pe cel mic la pieptul tau, pe tot parcursul plimbarii. Insa, in cazul unui asemenea produs, ar trebui sa te asiguri ca acesta este potrivit pentru greutatea bebelusului tau, dar si pentru varsta acestuia.

Fa-ti o schimbare de look

Daca pe toata durata sarcinii ai evitat sa iti vopsesti parul, acum nu mai ai niciun motiv sa stai pe ganduri. Poti alege sa te vopsesti acasa, folosind un nuantator de par sau o vopsea fara amoniac. De asemenea, poti alege si un colorant pentru par cu ingrediente naturale, care sa nu iti degradeze podoaba capilara, mai ales ca in unele cazuri, proaspetele mamici au parul mult mai fragil dupa nastere.

Investeste intr-o garderoba strategica

Dupa nastere, silueta unei mame nu este complet redefinita. In primele saptamani, vei continua sa slabesti si sa elimini surplusul de apa acumulat de organism, asa ca ar fi indicat sa optezi pentru tinute lejere, comode, din materiale confortabile. Spre exemplu, poti opta pentru o vestimentatie sport, si pentru pantofi cu talpa joasa, care sa fie usor de incaltat si descaltat.

Daca vrei sa adaugi o nota de rafinament tinutelor tale, poti accesoriza o rochie simpla cu o esarfa colorata din satin. Un asemenea accesoriu va atrage atentia in partea de sus a tinutei, asa ca poti renunta la pantofii stiletto sau la sandalele cu toc.

Pentru un plus de confort poti opta pentru pantaloni elastici – acestia sustin bine posteriorul si abdomenul, iti ofera flexibilitate si pot fi purtati in diverse combinatii – cu rochii, camasi oversized sau tricouri.

Urmeaza o dieta echilibrata

O alimentatie corecta te poate ajuta sa te recuperezi mult mai repede dupa nastere si iti poate oferi toata energia de care ai nevoie pentru a te ocupa de toate activitatile zilnice. In plus, o alimentatie bogata in antioxidanti si vitamine, te poate ajuta sa iti mentii tenul mult mai sanatos si sa revii la greutatea pe care o aveai inainte de sarcina.

Incearca sa incluzi in dieta ta nuci, avocado, fructe proaspete, multe proteine si sa reduci cat mai mult consumul de sare si zahar. Totodata, poti consuma si cereale, supe, shake-uri cu vitamine si cat mai multe lichide.

Ingrijeste-ti sanii in timpul alaptarii

Daca ai mameloanele iritate in primele saptamani dupa nastere, nu ar trebui sa te ingrijorezi. Dimpotriva, este important sa iti alaptezi copilul in continuare si sa gasesti cele mai bune solutii pentru a-ti proteja mameloanele, astfel incat alaptarea sa nu devina o problema. In primul rand, poti discuta cu medicul sau cu o moasa, privind pozitionarea corecta a copilului la san. De asemenea, dupa alaptare, poti folosi o crema pentru mameloane, care va calma zona respectiva. O alta solutie ar fi folosirea unor protectoare pentru mameloane sau a unor cupe pentru sani. Dupa fiecare alaptare, incearca sa iti mentii mameloanele uscate, folosind tampoane speciale pentru sani, care vor absorbi tot surplusul de lapte. Iar inainte de alaptare, poti incerca sa iti stimulezi sanii cu ajutorul unor pernute termice.

Urmand sfaturile de mai sus, vei reusi sa te relaxezi mai mult si sa te bucuri de momente frumoase alaturi de bebelusul tau. Dupa nastere este esential sa ai o alimentatie corecta, sa investesti in produse de ingrijire si sa te odihnesti cat mai bine, astfel incat sa ai mereu energie si sa te simti pregatita pentru orice noua provocare.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare