Filme

#house of the dragon # furori #Game of Thrones #fani #serial

House of the Dragon, un serial care face furori in randul fanilor Game of Thrones

Captivanta poveste care are la baza volumul „Fire & Blood”/ „Foc si sange”, semnat de George R.R. Martin, se petrece cu 200 de ani inainte de intamplarile din Game of Thrones/ Urzeala tronurilor si ne duce in extraordinara lume din Westeros, explorand istoria Casei Targaryen. Rivalitati, gelozie, dorinta, lupte pentru putere si tradari ii vor desparti pe membrii familiei si vor ameninta sa distruga o dinastie care a condus cu putere absoluta timp de un secol.

Ryan J. Condal, co-creator al serialului, descrie House of the Dragon ca fiind o „drama complexa, shakespeariana, de familie” si adauga: „Game of Thrones era o poveste despre familii multiple care se razboiesc din cauza unor idei precum justitie si decenta. Existau crime si tradari si toate aceste lucruri exista si aici, dar povestea de fata este despre dizolvarea unei singure familii, iar acea familie se intampla sa fie cea mai puternica din istoria Westerosului”.

Miguel Sapochnik, co-creator al serialului, care a si regizat cateva episoade ale primului sezon, completeaza: „Povestea noastra incepe cu membrii familiei Targaryen intr-o zona de siguranta si incredere, pentru ca ei au dragonii – ei au armele de distrugere in masa – si, atat timp cat ii au, e greu sa-ti imaginezi ca cineva le-ar putea contesta puterea. Ei stiu lucrul asta, dar aceasta aroganta ar putea duce la declinul lor”.

Paddy Considine (The Third Day si The Outsider), Matt Smith (Doctor Who, The Crown), Olivia Cooke (Slow Horses, Ready Player One), Emma D’Arcy (Truth Seekers, Wanderlust), Steve Toussaint (It’s A Sin, Doctor Who), Eve Best (Nurse Jackie, The King’s Speech), Sonoya Mizuno (Devs, La La Land), Fabien Frankel (Last Christmas, The Serpent) si Rhys Ifans (Berlin Station, The King’s Man) fac parte din distributia principala, completata de Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes si Savanhah Steyn ce fac parte din distributia secundara.

George R. R. Martin si Ryan Condal sunt co-creatorii primului sezon care are 10 episoade. Miguel Sapochnik si Ryan Condal sunt coordonatorii serialului, dar si producatori executivi alaturi de George R. R. Martin, Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis si Ron Schmidt.

Miguel Sapochnik, Clare Kilner, Geeta Vasant Patel si Greg Yaitanes sunt regizorii episoadelor. Compozitorul Ramin Djawadi (care a lucrat la productiile HBO Game of Thrones si Westworld) semneaza coloana sonora a serialului.

Filmat in Marea Britanie, Spania si Portugalia, aceasta productie epica a avut doua echipe de peste 2000 de persoane care au lucrat simultan, in conditiile dificile din timpul pandemiei, pana in februarie 2022. Mult asteptata poveste a conflictelor care macina Casa Targaryen poate fi urmarita din 22 august pe HBO Max, cate un episod din cele zece, in fiecare saptamana.

House of the Dragon: DracARys

HBO Max a lansat, in 20 de tari (Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Marea Britanie, Mexico, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, SUA si Ungaria), aplicatia oficiala de realitate augmentata House of the Dragon: DracARys, disponibila in Apple si Google Play.

Realizata impreuna cu echipa tehnica, artistica si strategica The Mill, folosind motorul de joc Unity, tehnologia Niantic Lightship si un sound design creat de studioul londonez Factory, aplicatia le ofera fanilor din intreaga lume ocazia de a creste dragoni virtuali in propriile lor case. Fiecare dragon va fi unic pentru utilizatorul sau si va traversa diferite etape de dezvoltare, dezvaluind pe parcurs mai multe detalii despre lumea fascinanta a acestor fiinte din universul creat de George R.R. Martin. Utilizatorii pot invata cuvinte din limba Valyrian pentru a-si antrena dragonii prin intermediul unui sistem special de recunoastere vocala. Odata ajunsi la maturitate, dragonii vor capata abilitatea de a calatori in intreaga lume.

Domnia Casei Targaryen incepe! Primul episod al mult asteptatului prequel al serialului Game of Thrones este disponibil pe HBO Max.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea