Filme

#caravana metropolis #metropolis #cinema in aer liber

Caravana Metropolis - cinema in aer liber revine in Ilfov cu 4 seri de film, intre 14 – 17 iulie

Cinematograful calator Caravana Metropolis se intoarce pentru cel de-al XI-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, in fata publicului larg, unele dintre cele mai bune filme de autor noi, apreciate la marile festivaluri internationale si in cinematografele din intreaga lume.

Intre 14 si 17 iulie, caravana va ajunge in localitatile Burias si Peris din judetul Ilfov, pentru patru seri de petrecut impreuna cu prietenii si familia. Proiectiile vor avea loc in aer liber, de la ora 21:30, intrarea la toate proiectiile este libera pentru public iar detalii despre proiectii se gasesc pe Facebook Caravana Metropolis – Cinema in aer liber.

In programul de anul acesta se regasesc 2 animatii lansate in ultimul an: Belle, care se va vedea pe 14 iulie la Peris si pe16 iulie la Burias si lungmetrajul romanesc Merge si-asa, pe 15 iulie la Peris si pe 17 iulie la Burias.

Belle (regia: Mamoru Hosoda, AG, 121 minute, animatie, Japonia)

Sinopsis: Varsta adolescentei este una dificila pentru Suzu, o fata timida de 17 ani ce locuieste alaturi de tatal ei intr-un sat din Japonia. Intr-o zi Suzu decide sa-si creeze un cont pe „U”, o lume virtuala cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasa cantareata care se bucura de succes si popularitate. In „U” intalneste o creatura infricosatoare, care locuieste singura intr-un castel plutitor, refuzand sa lase pe cineva sa se apropie sau sa explice celorlalti ranile de pe corp. Impreuna, cei doi pornesc intr-o calatorie plina de aventuri, provocari si iubire, in incercarea de a deveni cine sunt cu adevarat.

 

Merge si-asa (regia: Valentin Urziceanu, AG, 78 minute, animatie, Romania)

Sinopsis: O satira despre film, muzica si viata. Giani este un baiat de etnie roma care viseaza sa ajunga un mare chitarist, inspirat de modelul sau, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz Manouche. In Europa sfasiata de cel de-al Doilea Razboi Mondial, el calatoreste din Bucuresti in Paris pe jos, iar pe drum are sansa sa asculte melodii traditionale ale diverselor natii europene, pe care le distileaza intr-un stil propriu.

Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

„Caravana Metropolis- cinema in aer liber” este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, membru in reteaua Europa Cinemas. Co-finantat de Centrul National al Cinematografiei.

Detalii despre filme si programul complet pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea