Filme

#cinema eforie bucuresti #memento 1918 #film #teatru

Filmul "Memento 1918" are premiera joi, 29 iunie, la Cinema Eforie din Bucuresti

Regizorul Adrian Popovici revine cu un nou film istoric: Memento 1918. Actiunea este plasata in primul razboi mondial si prezinta povestea celor doi soldati romani din armata austro-ungara, Sami (Alexandru Potocean) si Emi (Iulia Verdes), pe care ii leaga o prietenie sincera in ciuda situatiei dificile in care se afla.

 

Dilemele si suferintele lor sufletesti sunt amplificate de confruntarea cu soldati romani, aflati in transeele din fata lor ale armatei regale romane. Relatia frumoasa care evolueaza, pare sa ii ocroteasca de ororile razboiului si descoperim talentele acestora pe parcursul filmului, cum ar fi desenul sau fotografia, indeletniciri frumoase care sunt in opozitie cu imaginea sangeroasa care ii inconjoara. Elementul surpriza survine in momentul in care, aflandu-se sub bombardamente intense, Emi isi pierde tunica militara cateva secunde, suficiente insa pentru ca Sami sa descopere cu stupoare ca Emi este de fapt Emilia, nu Emil, adica este femeie. Prietenia lor devine acum iubire.

Filmul se desfasoara pe o perioada mai lunga de timp, in care Sami fotografiaza adunarea populara de la 1 decembrie, data ce marcheaza infaptuirea Romaniei Mari si apoi peste multi ani doreste sa fotografieze parada celor 50 de ani de la Unire. Toate eforturile si fotografiile sale nu sunt in final pierdute, deoarece nepotul sau gaseste dupa si mai multi ani albumul pierdut al acestuia si il tipareste.

Urmarim controverse, creativitate, relatii autentice si momente dificile din istoria unor popoare, dar si din istoria personala a personajelor noastre.

Premiera filmului va avea loc pe data de 29 iunie 2023, la Cinema Eforie, strada Eforie nr. 2, Bucuresti incepand cu ora 19:00. Intrarea este libera, iar locurile se vor ocupa in ordinea sosirii in functie de capacitatea salii.

Filmul este o productie Global Film si Vision PM, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar din 30 iunie poate fi vizionat la cinematografele din toata tara.

Pentru mai multe detalii sau informatii ne puteti contacta la adresa de email officemementofilm@gmail.com, pe pagina de Facebook ,,Memento 1918” sau la numarul de telefon 0745 071 049.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea