Filme

#cinema in aer liber tulcea #caravana metropolis #cinema in aer liber

Caravana Metropolis - cinema in aer liber ajunge pentru prima data la Tulcea, intre 5 – 10 iulie

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis- cinema in aer liber aduce anul acesta, pentru prima data la Tulcea, 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distinctii importante la festivaluri de film internationale prestigioase si 4 ateliere de creatie. Acestea vor putea fi urmarite intre 5 si 10 iulie, de la ora 21:30, in spatiul de proiectie amenajat in Piata Civica. Intrarea la proiectii este libera in limita locurilor disponibile iar toate detaliile se gasesc pe https://www.cinemainaerliber.ro si pe Facebook.

Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi in Selectia oficiala – program care in fiecare an reuneste cele mai apreciate filme lansate in ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Cannes si Venetia, Globurile de Aur, BAFTA, European Film Awards si chiar la Oscaruri.

Programul de la Tulcea este:

Marti, 5 iulie - Succes de public (Franta, r. Emmanuel Courcol, castigator al Premiului pentru Comedia Europeana a anului 2020 la European Film Awards. Detalii: AP12, 105 minute, comedie, drama).

Sinopsis: Etienne, un actor adesea somer, dar cu o personalitate carismatica, infiinteaza un atelier de teatru in puscarie, unde aduce laolalta un grup de detinuti pentru a pune in scena faimoasa piesa „Asteptandu-l pe Godot”. Repetitiile merg bine, umorul natural al trupei cucereste publicul si totul pare a fi un mare succes. Pana in ziua in care urmeaza sa dea lovitura la marea premiera de la Paris. Inspirat din fapte reale.

Miercuri, 6 iulie - Un erou (Iran, Franta, r. Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes in 2021, nominalizat  in 2022 la Globurile de Aur. Detalii: AP12, 127 minute, drama, thriller).

Sinopsis: Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, spune povestea lui Rahim, un datornic care incearca din rasputeri sa faca bine. Rahim se afla in inchisoare din cauza unei datorii neplatite. In timpul unei permisii de doua zile, el incearca sa-si convinga creditorul sa-si retraga plangerea in schimbul returnarii unei parti din aceasta datorie. Ce-ar putea sa fie rau in asta? Care ar putea fi consecintele?

Joi, 7 iulie - Mame paralele (Spania, r. Pedro Almodóvar, nominalizat la Premiile Oscar, Cesar, Goya, BAFTA si la Globurile de Aur in 2022 si castigator la Festivalul de Film de la Venetia in 2021. Detalii: AP12, 120 minute, drama).

Sinopsis: Janis (Penélope Cruz) si Ana (Milena Smit), doua femei singure, care au ramas gravide accidental, se intalnesc pe coridorul spitalului in care urmeaza sa nasca. Janis, o femeie la varsta a doua, nu regreta si se simte implinita. Ana, in schimb, adolescenta, este speriata si traumatizata. Putinele cuvinte pe care cele doua femei le schimba de-a lungul orelor de asteptare creeaza intre ele o legatura stransa, pe care destinul o va complica, iar vietile lor se vor schimba iremediabil.

Vineri, 8 iulie - Unde este Anne Frank? (Belgia, r. Ari Folman, nominalizat la European Film Awards in 2021. Detalii: AG, 99 minute, animatie, istoric).

Sinopsis: Filmul urmareste calatoria lui Kitty, prietena imaginara a lui Anne Frank, careia cea din urma ii dedica jurnalul sau. O adolescenta bataioasa, Kitty se trezeste, intr-un viitor nu foarte indepartat, in casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde porneste in cautarea ei, simtind ca este in viata undeva in Europa de astazi. Pe cat de mult o socheaza lumea moderna, pe-atat este Kitty de incantata de contactul cu mostenirea lasata de Anne.

Sambata, 9 iulie – Metronom (Romania, Franta, r: Alexandru Belc, nominalizat in 2022 la Festivalul de Film de la Cannes. Detalii: AP12, 93 minute, drama).

Sinopsis: Romania, toamna anului 1972. Ana, o adolescenta de 17 ani, afla ca iubitul ei va fugi definitiv din tara in cateva zile. Cei doi indragostiti decid sa-si petreaca ultimele zile impreuna.

Proiectia va fi  urmata de un Q&A cu regizorul Alexandru Belc si actorul serban Lazarovici.

Duminica, 10 iulie - Anii nostri de glorie (Italia, r: Gabriele Muccino. Detalii: AP12, 129 minute, drama).

Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedesparţiţi şi impart totul fraţeşte. Intre ei işi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constanta a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa ii desparte pe masura ce fiecare işi urmeaza propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regasi şi se vor pierde in repetate randuri, fiecare confruntandu-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor si urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor.

„Caravana Metropolis- cinema in aer liber” este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, membru in reteaua Europa Cinemas. Proiect co-finantat din bugetul local al Municipiului Tulcea, actiune co-finantata de Consiliul Judetean Tulcea. Co-finantat de Centrul National al Cinematografiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea