Carti

#Shonda Rhimes #Regina Charlotte #Julia Quinn #Bridgerton

Regina Charlotte: ce s-a intamplat inainte de Bridgerton?

Bridgerton reprezinta o serie literara captivanta scrisa de Julia Quinn, care a castigat popularitate in ultimii ani datorita adaptarii televizate de succes realizate de Netflix. Aceasta serie este compusa din cateva volume, fiecare concentrandu-se pe povestea de dragoste a unui membru al familiei Bridgerton, o familie nobila din Regatul Unit al secolului al XIX-lea.

 

Plasata intr-o societate bazata reguli stricte, actiunea din seria Bridgerton exploreaza vietile personajelor si se concentreaza asupra luptei lor pentru a-si gasi dragostea adevarata intr-o lume plina de conventii si prejudecati sociale. Fiecare carte se axeaza pe un personaj principal si dezvaluie o poveste unica, dar toate se leaga intr-o narativa generala care urmareste evolutia familiei Bridgerton.

In primul volum, Eu si Ducele, intalnim cuplul format din Daphne Bridgerton si Simon Basset, Duce de Hastings. Aceasta carte ne introduce in lumea plina de secrete si intrigile inaltei societati londoneza, in timp ce Daphne si Simon incearca sa navigheze prin obstacolele ce le stau in cale si sa-si gaseasca fericirea impreuna.

Seria continua cu povestile personajelor precum Anthony Bridgerton si Benedict Bridgerton. Acestia trec prin incercari si momente de zbucium emotional, iar Julia Quinn reuseste sa creeze o poveste romantica captivanta si plina de tensiune.

Pe masura ce serie avanseaza, descoperim carti dedicate si altor membri ai familiei Bridgerton, cum ar fi Colin, Eloise si Hyacinth, fiecare cu povestea si personalitatea lor distincta. Autorea construieste o lume complexa, bogata in detalii istorice si in caracterizari bine dezvoltate, facand astfel ca fiecare roman sa fie o lectura placuta si intriganta.

Prin abordarea sa vibranta si plina de umor, Julia Quinn reuseste sa ofere o privire intr-o epoca fascinanta si sa aduca personajele sale la viata intr-un mod autentic. Seria Bridgerton atrage cititorii cu povestile sale romantice, intrigile rafinate si personajele memorabile.

Datorita adaptarii televizate de succes, seria a castigat si mai multa notorietate, aducand noilor fani posibilitatea de a se bucura de aventurile si dramele familiei Bridgerton. Indiferent daca alegi sa le citesti sau sa le urmaresti pe ecran, seria Bridgerton ofera o incursiune plina de farmec si romantism intr-o lume fascinanta.

Recent, a aparut o noua carte, ce urmareste actiunea de dinaintea seriei Bridgerton. Se numeste Regina Charlotte, iar Julia Quinn a scris-o impreuna cu Shonda Rhimes, producator si scenarist american de televiziune, cea care a adus in fata publicului seriale de exceptie, printre care si Anatomia lui Grey.

Actiunea din Regina Charlotte incepe in anul 1761 si prezinta doi oameni care in scurt timp vor deveni sot si sotie, rege si regina. Charlotte este o printesa germana frumoasa, inteligenta si incapatanata, astfel ca ar parea sa nu fie chiar sotia ideala pentru George al III-lea. Cu toate acestea, chiar faptul ca este independenta se dovedeste de ajutor, avand in vedere ca George ascunde mari secrete. Astfel, Charlotte ajunge regina fara sa isi doreasca acest lucru si se vede nevoita sa infrunte intrigile de la curtea regala, dar si sa aiba grija de sentimentele sale, avand in vedere ca George o respinge si nu o iubeste.

Daca ti-a placut seria Bridgerton, neaparat trebuie sa citesti si Regina Charlotte.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea